131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

OKUL SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM

16 Temmuz 2018, Pazartesi 06:09

     


Aliağa’da okul servis sürücüleri ve rehber personeline eğitim verildi. Eğitimlere 93 Okul servis şoförü ile 37 rehber personel katıldı.

Son zamanlarda servis şoförleri ve diğer sorumluların ihmalleri sonucunda yaşanan üzücü olaylar nedeniyle Milli Eğitim, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ile İçişleri Bakanlıklarınca yeniden düzenlenen ve Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği ile tüm şoförler ve rehber personele, eğitimin zorunlu hale getirilmesinden dolayı Aliağa’da okul servis araçları eğitim kursları düzenlendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere 93 okul servis şoförü ile 37 rehber personel katıldı.

Servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saatlik olan dersleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirdiği personeller tarafından verildi.

Eğitime katılanlara; iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bildirme kuralları ile okul taşıtları gibi konular anlatıldı.

İlçede açılan eğitime katılan 35 yılık şoför Rıfat Aydınlı, verilen eğitimin kendileri için fayda sağladığını söyleyerek “ Halk Eğitimin bize verdiği servis şoförleri hakkında bilgilendirme çalışması tabii ki şoför arkadaşlarım arasında daha iyi kavramlar, iletişim kurmak adına ve öğrencilerle, toplumla, velilerle birlikte sorunu halletmek adına çok şeyler katmıştır. Bu hizmet alınırken yalnız bunun sorgulanmasından tarafım. Bir yere atıl kalmaması tarafım. Bunu uygulamak farklı uygulattırmak farklı. Bu konuda tüm birimlerin koordineli olarak çalışmasından yanayım “ifadelerini kullandı.

Kursa katılan 6 yıldır okul sersisinde rehber personel olarak çalışan Leylak Öztürk ise arkadaşlarıyla birlikte kursa katılarak görevlilerini daha bilinçli bir şekilde devam edeceklerini söyledi. Tüpraş Halk Eğitim Müdürlüğü Fevzi Bayır ise okul servis eğitimlerinin ihtiyaç halinde yeteri kadar sayı olduğu takdirde kurs düzenleyeceklerini belirtti.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler