131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ADD UYARDI: ‘IRAK’TAKİ OYLAMA BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ TEHDİT EDİYOR!’

16 Eylül 2017, Cumartesi 07:04

     


Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erol Ertürk, Irak’ta gerçekleştirilecek ‘Bağımsız Kürdistan’ halk oylamasına karşı uyardı.

25 Eylül de Irak’ta gerçekleştirilecek ‘Bağımsız Kürdistan’ın kurulmasına yönelik halk oylamasına karşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne karşı bir tehtid oluşturduğunu ifade eden Aliağa Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve dernek başkanı Erol Ertürk dernek binalarında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı yapan Erol Ertürk, Türkiye’nin yer üstü ve yeraltı kaynakları, konumu bakımından stratejik öneme sahip olduğunu söyleyerek, “ Binlerce yıldır bu topraklarda devlet kuranlar bir ateş çemberi içinde kalmışlardır. Yüz yıl önce gizlice imzalanan Sykes Picot anlaşması bu durumun en kesin kanıtı olduğu gibi, anlaşmayı yapanlar, aradan geçen yüz yıla rağmen amaçlarından asla vazgeçmemişlerdir.” dedi.

Büyük Ortadoğu Projesi ile de bu amaçların devam ettiğini hatırlatan Ertürk, bölgede 22 ülkenin haritasının değişeceğinin ilanının ardından pek çok ülkede iktidarların devrilerek, o ülkelerde kan ve vahşetin egemen olduğunu belirtti. Ertürk aynı zamanda Birinci Körfez Savaşı ile başlayan Irak’ın işgali ve bölünme sürecinde ABD’nin İsrail Kürt yönetimine verdiği destek ile bugünkü bölünme noktasına gelindiğini vurguladı.

‘Bu sürecin sorumlusu Barzani’ye kredi verenlerdir!’

Ak Parti hükümetini bu süreci iyi görememek ve partisinin kurultayına Barzani’yi onur konuğu etmesiyle eleştiren Ertürk, “AKP’nin, Barzani’ye verdiği kredi, Barzani ve yandaşlarının “halk oylaması” kararını almalarında etkili olmuştur. Irak’ın kuzeyinde Barzani milislerinin ülkemiz topraklarını kullanarak Ayn-el Arap’a (Kobani) ulaşması Barzani yönetimini cesaretlendiren ayrı bir gelişme olmuştur. Hava limanlarımıza asılan Barzani yönetiminin sözde bayrakları, Barzani’ye açıkça destek verildiği şeklinde anlaşılmıştır.” dedi.

‘Bağımsız Kürdistan, Akdeniz’e açılma projesidir’

5 yıldır Suriye’de sürdürülen savaşta, Kürt yönetiminin Akdeniz’e açılma projesinin en önemli adımını bağımsız bir Kürdistan kurmak olarak belirten Ertürk, “Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde “Bağımsız Kürdistan” için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir.” açıklamasında bulundu

Halk oylamasının bir ateş şeklinde, Irak ve Suriye’den sonra İran’ı ve ülkemizi de saracağı uyarısında bulunan Erol Ertürk bu gidişe ulusça karşı çıkılmasına ve tüm yurtseverlerin birlikte hareket etmesine yönelik çağrıda bulundu.

Ertürk, “Mevcut siyasi iradenin, bu halk oylamasına karşı olduğunu açıklaması yetmez; Irak’ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkânı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaşama geçirmelidir. Kendine ‘yurtsever’ diyen herkesi, Irak’ın Kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına karşı hayır sesini yükseltmeye çağırıyoruz.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler