131019098
19 Mart 2024, Salı

KALABAK MAHALLE MUHTARI KARTAL: “YEREL YÖNETİMLERLE UYUMLUYUZ”

16 Ekim 2017, Pazartesi 06:09

     


‘Muhtarların Sesi’ adlı yazı dizimizde bu hafta yerel yönetimlerle uyumlu çalışması dikkat çeken ve belki de Aliağa’nın tek şikayeti olmayan muhtarı, Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal ile görüştük.

Kalabak Mahallesi’nin eski ve yeni olmak üzere iki farklı yerleşim yeri olduğunu aktaran Muhtar Mehmet Kartal, mahalleye kanalizasyon hizmetinin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını belirtti. Mahalle halkının zamanlarını geçirebilecekleri bir parkın yapıldığını belirten Kartal, “Açık düğün salonu ve cemiyetlerde kullanılmak üzere tesis yapıldı. Cami ve lojman bakımlarımız yapılarak, çevre düzenlemelerini tamamladık. Mahallemize yeni çocuk parkları kazandırıp gençlik odasının tadilatını yaptık.” dedi.

Asfalt kaplama işlemlerinin de yapıldığını belirten Muhtar, ikinci su sondajı kazandırdıklarını bunun yanı sıra, arazi yollarının da fen işleri tarafından düzenlendiğini aktardı. Kartal, “Aliağa Belediyesi tarafından yeni yerleşim yerine komple parke taşı döşendi ve eski mahallemize arazi yollarımıza 15 km stabilize malzeme atıldı. Köy meydanı düzenlemesi ve aydınlatma yapıldı.” dedi. Mahallede ileri dönem projelerinin ne olduğunu sorduğumuz Mehmet Kartal, Devlet Su İşleri tarafından 1000 dekar araziyi suyla buluşturacak olan sulama göledi inşaatının başlatıldığını iletti. Mahalle muhtarlığı olarak yerel yönetimlerle uyum içerisinde çalıştığını vurgulayan muhtar, bu şekilde çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler