131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HEMŞEHRİLERİYLE HASRET GİDERDİ

16 Kasım 2017, Perşembe 06:05

     


Sözcü Gazetesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 174 gün Silivri Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Gazeteci Gökmen Ulu, dün memleketi Dikili’de hemşehrileri ile hasret giderdi.

Sözcü Gazetesi’ne yönelik soruşturma kapsamında 174 gün cezaevinde kalan Gazeteci Gökmen Ulu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Bir dönem Aliağa’da da gazetecilik yapan Gökmen Ulu, dün memleketi Dikili’de hemşehrileri ile bir araya geldi. Akşam saatlerinde Dikili’ye gelen Gökmen Ulu’yu karşılayanlar arasında ağabeyi Oben Ulu ve dostlarının yanı sıra Aliağa, Bergama, Kınık, Menemen ve Foça gibi yakın ilçelerden gelenler de yer aldı. Meydanda kurulan platformda kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Gökmen Ulu’ya Gazeteci Uğur Dündar da eşlik etti. Ulu, evinde olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Gazeteci Uğur Dündar da, “Gökmen yurtseverlik duygularından hiçbir şey kaybetmeden o zindandan çıktı. Beni asıl bu mutlu ediyor. Bizi hangi zindana atarlarsa atsınlar bizim ağzımızdan başka cümle bulamazlar, ‘Yaşasın Cumhuriyet’, ‘Yaşasın Türkiye.” dedi.

Oldukça heyecanlı olduğu görülen Gökmen Ulu; “Bundan sonra Dikili’ye daha sık geleceğim. Çok muhabbet birikti. Ben bu memleketin bir evladı olmaktan, Sözcü Gazetesi’nin muhabiri olmaktan ve Mustafa Kemal’in askeri olmaktan gurur duyuyorum. Çocukluğumun geçtiği bu meydanı, her karışını adım adım bildiğim memleketimi, cumhuriyet kenti Dikili’yi, hepinizi çok özledim. Tıpkı adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü çok özlediğim gibi. Sizler toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini sergilediniz. Bana verdiğiniz moral ve destek için sonsuz teşekkür ederim. Birlikte çok güçlüyüz.” diye konuştu.

Gökmen Ulu’nun babası Mehmet Ulu’nun da, oğlu cezaevine girdiği günden bu yana hakkında çıkan haberleri biriktirdiği ve bu haberleri kitap haline getireceği öğrenildi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler