131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

KARAKÖY’ÜN ‘KARA’ YOLU

17 Haziran 2016, Cuma 06:20

     


Aliağa ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karaköy’e ulaşımı sağlayan yolların bozukluğu vatandaşları çileden çıkarıyor.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve yol, su, kanalizasyon gibi eksiklikleri olduğu için nüfusun giderek azaldığı Karaköy’de 7 hane yaşıyor. Köydeki birçok ev ilkel koşullar nedeniyle sahipleri göç ettiği için atıl vaziyette duruyor. Ayrıca Aliağa’dan Karaköy’e ulaşımı sağlayan toprak yolun bozukluğu da köyde yaşayanlar için büyük sıkıntı oluşturuyor.

İl merkezinin gürültüsünden kaçan birçok insanın, manzarası ve doğası nedeniyle arsa ve ev satın aldığı Karaköy’de yaşayan vatandaşlar köyün sıkıntıları ile hiçbir yetkilinin ilgilenmediğini söylüyor. Yetkililere seslenerek köy yolunun asfaltlanmasını isteyen Karaköylüler, “Köyümüzün sıkıntılarını kime ilettiysek ilgilenmedi. Yollarımızın hali perişan, su yok, kanalizasyon yok. İhtiyacımız olan suyu yakın köylerden taşıyarak temin ediyoruz. Yetkililerden yollarımızın düzeltilmesini istiyoruz” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Ayrıca, ilçe merkezi ile Karakuzu arasındaki yolda İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol düzenleme ve asfaltlama çalışmaları sürerken Karaköy yoluna dokunulmaması da tepkilere neden oluyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler