131019098
26 Nisan 2024, Cuma

FETÖ'DE 3 SUÇ DUYURUSU

17 Ekim 2017, Salı 07:00

     


İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi davaya ilişkin ara kararında, tanık olarak ifade veren 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu ve 272 sanığın yargılandığı davada, daha önce tanık olarak dinlenen 3 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda görülen davada verilen ara kararda, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Kaklıç Hava Meydanı'ndaki kulelerde görevli olan ve daha önce tanık olarak dinlenen nöbetçi astsubaylar F.A. ve H.S. hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikaste teşebbüs" suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, F.A. ve H.S. hakkında dava açılıp açılmayacağına kısa süre içerisinde karar vereceği belirtildi. Mahkeme, tutuklu sanık eski Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız'a hakaret ettiği gerekçesiyle, tanık olarak ifadesine başvurulan G.K. hakkında da suç duyurusunda bulundu. 







 
Son Eklenen Haberler