131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

İŞÇİLERİN YAKINLARI DA SORUŞTURMA SÜRECİNE DAHİL EDİLDİ

17 Ekim 2017, Salı 07:01

     


Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili delillerin toplanabilmesi ve soruşturmasın adil bir şekilde sonuçlanması için titizlikle çalışıyor.

Tüpraş İzmir Rafinerisi’nde 4 işçinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında deliller toplanıyor. Başsavcılık, görevlendirilen 2 savcının yanı sıra patlamaya ilişkin soruşturmayı çok yönlü genişletebilmek için 3 kişilik bilirkişi heyetinin sayısı da zaman zaman genişletiliyor. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan sürece ilişkin edinilen bilgiye göre, daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılabilmesi için bilirkişi heyeti yoğun mesai harcıyor.

Edinilen bilgiye göre heyet patlamanın meydana geldiği alanda bugün tekrar ayrıntılı bir inceleme yapacak. Bilirkişi raporu en kısa sürede tamamlanmaya çalışılacak. Gerek olay sahası, gerek bilgi ve belge sürecinin çok geniş olduğu soruşturmada raporun en kısa sürede tamamlanması için çaba harcanıyor. Bu süreçte kişilerin hukuk güvenliğinin sağlanmasına da büyük özen gösteriliyor.

Öte yandan Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı, cenazelerin defin işlemlerinin tamamlanması itibariyle patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına da ulaşarak ifadelerine başvuruyor. Patlamada yaşamını yitiren işçilerin birinci derece yakınları, eğer gelebilecek durumdalarsa savcılığa davet ediliyor. Bir taraftan talep beyanları, bir taraftan müştekilerin durumları, bir taraftan bilirkişi incelemesi, bir taraftan da kurumlar ile ilgili istenen bilgiler toplanıyor. Tüm bu bilgileri toparlama sürecinin titiz ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesine gayret edilirken, Başsavcılık delilden şüpheliye ulaşma yolunu izliyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler