131019098
19 Mart 2024, Salı

İZPEK’TEN YEŞİLE KATKI SÜRECEK!

17 Ekim 2017, Salı 06:58

     


İzmirli inşaat firması İzpek İnşaat, Ege Orman Vakfı’na 3 bin 660 fidan bağışında bulundu.

İzmir’de faaliyet gösteren ve Aliağa’da yatırımlarda bulunan İzpek İnşaat, yürüttüğü “Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında, Ege Orman Vakfı’nın İzmir Çeşme otoyol kenarında devam eden ağaçlandırma çalışmalarının bir parseline bağışta bulunarak 3 bin 660 fidan dikimi gerçekleştirdi.

Şirket yöneticileri Özay İpek, Hasan İpek, İzpek çalışanlarının ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol’ın katılımı ile Pazar günü gerçekleştirilen fidan dikim töreninde konuşan İzpek Yönetim Kurulu Başkanı Özay İpek; yaptıkları işin doğa ile iç içe olmalarını gerektirdiğini vurgulayarak, inşaat projelerinin yanı sıra doğaya katkıda bulunan projelerde üretmeleri gerektiğinin altını çizdi.

İpek; “Bu kapsamda, Ege Orman Vakfı ile yaptığımız işbirliği sonucu 3660 fidanlık bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Hayata geçirdiğimiz her daire için 10 fidan bağışı yapmış olduk. Önümüzdeki süreçte de doğaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz.“ dedi. Her daire için 10 fidan dikme kararları olduğunu ifade eden firmanın yönetim kurulu başkanı Özay İpek ekolojik sisteme katkılarını sürdüreceklerini ve bu projenin son olmayacağını duyurdu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ise Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan ağaçlandırma çalışması hakkında bilgi verirken, ’İzmir-Çeşme Karayolu’nda otoyol çevre ağaçlandırma çalışmalarının 4. senesinde erozyona karşı ve havaya salınan karbondioksiti absorbe etmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini anlattı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler