131019098
26 Nisan 2024, Cuma

EKMEĞİN GRAMAJI DEĞİŞİYOR MU?

17 Kasım 2017, Cuma 06:33

     


Ekmek Fiyatlarında ve gramajında değişiklik tartışmalarının ardından yeni gramajlar belli oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan gelen açıklamada 200 gram ekmeğin 1 lira olacağı söylenirken, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren Aliağa’da henüz bir değişiklik olmadığını belirtti.

Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça’nın, ekmek israfının önüne geçebilmek adına ekmeğin taban gramajını 200’e çekileceğini aktarması üzerine tartışmaların ardından dün Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 200 gram ekmeğin 1 liradan satılacağını belirterek, "Gramaj arttıkça fiyat da artacak toplamda kilogram fiyatı 5 lirayı geçemeyecek. Yeni bir fiyat artışı söz konusu değil. Gizli zam söz konusu değil" dedi.

‘Aliağa’da henüz bir değişiklik yok’

Ekmeğin gramajının 250 gramdan 200 grama düşürülmesi konusunda kamuoyunda farklı yorumlara rastlanırken, 2018 yılının 6. ayına kadar geçerli olacak fiyatlarla ilgili görüşlerini aldığımız Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, “Yönetmelikte ekmek gramajının 50 gram artırılabileceği veya azaltılabileceği yazar. Ancak bu konuda İzmir’den tarafımıza iletilmiş bir bilgilendirme yok. Bu yüzden Aliağa’da henüz bir değişiklik söz konusu değil. Böyle bir bilgilendirme yazısı gelirse biz de bu yönde uygulamalarda bulunuruz.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler