131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YERLİ OTOMOBİLE BERGAMA DA TALİP

17 Kasım 2017, Cuma 06:36

     


Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın, yerli otomobilin üretileceği fabrika için en uygun yerin Aliağa olduğunu açıklamasının ardından bir açıklama da Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper’den geldi. Ürper, fabrika için Bergama’nın da uygun konuma sahip olduğunu söyledi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, geçtiğimiz günlerde Aliağa Ekspres’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği yerli otomobil fabrikasının Aliağa’ya kurulması gerektiğini söylemişti. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper de konuyla ilgili bir açıklama yaparak bu iş için Bergama’nın da uygun bir yer olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin, limanlara olan yakınlığı, düz ve büyük arazilerin mevcut olması açısından Bergama'da üretilebileceğini belirten Fikret Ürper, Çandarlı Limanı'nın er ya da geç tamamlanarak ticarete açılması ve otoyol projesinin tamamlanmasıyla daha avantajlı konuma geleceklerini söyledi.

‘BERGAMA AYRI BİR ÖNEME SAHİP’

Stratejik konumu gereği Bergama'nın lojistik öneme sahip olduğunu ifade eden Ürper, “İzmir-Çanakkale duble karayoluna 400 metre, Kuzey Ege Konteyner Limanı'na 25 kilometre, mevcut Soma-Aliağa demiryoluna 45 kilometre uzaklıkta olan Bergama, projesi onaylanan yeni demiryolu güzergahında yer alması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Yerleşim yerlerine yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve personel istihdamı konusunda seçeneğin çok olması gibi birçok avantajlarımız var.” dedi. Yaklaşık 450 kişiye istihdam sağlayan, 40 milyon Euro’luk yatırım yapan ve yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan LM firmasının da geçtiğimiz günlerde Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime başladığını belirten Başkan Ürper, "Ekim ayı başında ESBAŞ'ın ev sahipliğini yaptığı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin teşrifleriyle gerçekleşen Batı Anadolu Serbest Bölgesi Ön Protokol İmza Töreni ile ilçemiz Aşağıkırıklar Mevkii'nde yapılması planlanan serbest bölge projesi ile ilçemiz daha da stratejik önem kazanacaktır. Bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2019 yılında prototipi hazırlanıp, 2021'de ise piyasaya satışı yapılması planlanan yerli otomobil fabrikasının kurulması için Bergama uygun konuma sahip.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler