131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

EMNİYETİN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE RAPORU

17 Kasım 2018, Cumartesi 06:16

     


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2018 yılbaşından bu yana gerçekleştirmiş oldukları uyuşturucu ile mücadele çalışmalarını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Yapılan açıklamada Aliağa’da meydana gelen narkotik olaylarda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün tüm birimleri ile mücadele ettiği belirtilirken, uyuşturucu ile mücadele amaçlı düzenlenen 90 operasyonda 175 şahsın yakalandığı, toplamda 3,5 kg esrar maddesi, 50 kök hint keneviri, 50 gr kokain ve türevleri ile 200 gr marihuana maddesi ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca operasyonlarda yakalanan şahıslardan 9 kişinin tutuklandığı, 166 şahsın ise adli merciiler tarafından, adli kontrol veya tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Vatandaşların ihbarları değerlendiriliyor

Vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerin değerlendirildiğinin vurgulandığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı, “"Özellikle, ilçemizde meydana gelen narkotik olayları ile ilgili olarak Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tüm birimleri ile mücadeleye devam etmektedir. Vatandaşlarımız tarafından sık sık dile getirilen uyuşturucu kullanımı ile ilgili ihbar ve şikayetleri değerlendiren emniyet güçleri, ilçemizde 2018 yılı yılbaşından bugüne kadar yapmış oldukları alan çalışmalarında; Ülkemiz gençliğine illet olan uyuşturucu ile ilgili olarak yapılan mücadelede, Emniyet Güçlerine vatandaşlarımız tarafından yapılan yardımlar hız kesmeden devam etmektedir. Bu illete karşı yapılan mücadelenin sadece Emniyet Güçlerinin çabaları ile yeterli olmayacağı göz önünde bulundurularak, vatandaşlarımız tarafından ihbar hatlarına yapılan ihbarların ve her türlü duyumun titizlikle değerlendirileceği ve bugün görmezden gelinen bir konunun yarın şahsın kendisine ve ailesine zarar verebileceği de unutulmamalıdır. Bugüne kadar suç ve suçlu ile mücadelede Emniyet Güçlerine yardımcı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ayrıca, her türlü suç ile mücadelenin artarak devam etmesi amacıyla Aliağalı vatandaşlarımızın her türlü duyum, ihbar vb. konular ile ilgili olarak Aliağa Emniyet Müdürlüğüne bilgi aktarması çok büyük önem arz etmekte olup, her türlü konuda yardımcı olan kişilerin kimlik bilgileri tamamen gizli tutulmaktadır.”

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler