131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DEN GEÇERSİZ OY TEPKİSİ

18 Nisan 2017, Salı 06:38

     


CHP Aliağa Gençlik Kolları, Yüksek Seçik Kurulu’nun (YSK) sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarflarn geçerli sayan kararına tepki gösterdi.

YSK'nın mühürsüz oy pusulalarını geçerli saymasına tepkiler sürüyor. CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları da dün konuyla ilgili olarak İlçe Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yapmak istedi. CHP’li gençlerin İlçe Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yapmasına izin verilmeyince, eylem Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Meydanda toplanan CHP’li gençler ve açıklamaya destek veren partililer, yanlarında getirdikleri geçersiz oy pusulalarını seçim torbasına koyarak tepkilerini dile getirdi. CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş, içerisinde geçersiz hayır oylarının bulunduğu seçim torbasını meydana fırlatarak YSK’ya tepkilerini dile getirdi.

“CUMHURİYET TARİHİNE KARA LEKE OLARAK YAZILACAK”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Berkay Aktaş, yaptığı açıklamada, “Seçimi nasıl kazandıklarını, nasıl evet çıktığını herkes çok iyi biliyor. Bizler de gençler olarak birkaç şey söylemek istiyoruz. 16 Nisan’da yapılan halk oylamasına Yüksek Seçim Kurulu damgasını vurmuştur. YSK’nın yaptığı açıklamalar ve aldığı skandal kararlar Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. YSK’ya geçersiz oy pusulalarını kabul ettirten zihniyete, adalet ve seçim yasalarına uymayanlara en büyük cevabı Cumhuriyetin savunucuları verecektir. Buradan YSK yetkililerine sesleniyorum. Cebren ve hileyle, mühürsüz pusulalarla evet çıkartan YSK, alsın bu mühürsüz hayır oylarını da saysın.” dedi.

“PARTİMİZ YASAL SÜRECİ BAŞLATTI”

Berkay Aktaş’ın ardından bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz da, “Gençlerimiz çok haklı bir tepkiyi dile getirdiler. Hepimizin kabul etmekte zorlandığı bir tabloyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki milli iradenin gasp edildiği bir tablodur bu. YSK’nın kendi başına, seçim kanunu yok sayan bir tutum içinde olmasını kabul etmiyoruz. Bunu Türkiye de kabul etmiyor. Bu seçim sonuçları kamu vicdanını yaralamıştır. Biz YSK’nin seçim kanununu aşar bir yorumda bulunmasını kabul etmiyoruz. Partimiz bu konu ile ilgili olarak yasal süreçleri başlatmıştır. Umuyoruz ki bu itiraz sürecinden olumlu bir sonuç çıksın. Umuyoruz ki bu itiraz sürecinin sonunda milli iradenin YSK Yasası doğrultusunda tecelli etmesi gündeme gelsin. Bu sebeple şimdilik, yasal haklarımızı kullanacağımızdan dolayı çok yüksek bir tepkiyi dile getirmiyoruz.” diye konuştu. Özcan Durmaz, konuşmasının sonunda, Anayasa Değişikliği Referandumu’nda yüzde 66 oranında hayır oyu veren Aliağalılara ve seçim süreci boyunca emek harcayan partililere teşekkür etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler