131019098
26 Nisan 2024, Cuma

PARALEL ÇÖKTÜ!

18 Temmuz 2016, Pazartesi 07:00

     


Darbe kalkışması Aliağa’ya uğramadı...

PARALEL ÇÖKTÜ!

Cuma akşam saatlerinde ülke gündemine bomba gibi düşen kalkışma denemesi ile Ankara ve İstanbul’da olağanüstü bir hareketlilik yaşanırken, Aliağa’da her hangi bir olumsuzluk gözlenmedi. Televizyonlardan yapılan çağrı ve camilerden gece boyunca okunan selalar ile halk Demokrasi Meydanı’nı doldururken, asker ve emniyet güçlerinin sergilediği işbirliği ile kalkışma olaysız atlatıldı. Gecenin ilk saatlerinden itibaren Demokrasi Meydanı’nda olan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da meydana toplanan vatandaşlara eşlik etti.

“DEVLET TEMİZLENİYOR”

Yıllık iznini kullanmak üzere şehir dışında olan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, kalkışmanın ilk anlarından itibaren asker ve emniyet güçleri ile temas halinde olduğunu ve Aliağa’da bununla ilgili herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek “Bu kabul edilebilecek bir durum değil. Bu bir çılgınlık, bir paranoya. Milletin silahlarını millete döndürmeleri kabul edilemez. Milletten daha güçlü hiçbir şey yoktur. Boylarının ölçüsünü aldılar. Ülke, devlet, ordu içindeki cerahatları atıyor. Devlet temizleniyor, ülke temizleniyor. Türkiye bu krizi inşallah fırsata dönüştürecektir. Memleketin başına daha büyük bela açmalarındansa bu günden ortaya çıkmaları iyi oldu. 17-25 Aralık kalkışmaları gibi, bu da bir çılgınlıkla planlanıp gerçekleştirilmeye çalışılmış bir kalkışmadır. Türkiye bunu akşam 10.00 sabah 10.00 12 saatte çözdü. Ülkemize büyük geçmiş olsun. Biz baştan beri bunun bir çılgınlık olduğunu ve asla başaramayacaklarını biliyorduk. Bu bizi üzdü. 21, yüzyılda Türkiye’nin dünya liderliğine oynadığı bir dönemde böyle bir çılgınlık kabul edilebilir bir şey değil. Bu paralel yapının Türkiye’deki son çırpınışlarıdır.” dedi.

‘BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZ’

Kalkışmayı devletin kurumlarına yönelik toplu bir terör eylemi olarak nitelendiren Yılmaz “Aliağa’da ilk andan itibaren gerek Jandarma komutanımızla gerekse Garnizon komutanımızla ve Kartalburnu Merkez komutanımızla temas halindeydim. ‘Bize ulaşan hiçbir şey yok, biz görevimizin başındayız ve emrinizdeyiz kaymakamım’ dediler. Onlar da bizden farklı düşünmüyorlar. Bu zaten Türkiye’nin birkaç ilinde bir kaç kendini bilmez tarafından muhtemelen bayram tatilinde planlanıp yürürlüğe konulmuş bir kalkışmadır. Devletin kurumlarına yönelik, hükümete yönelik, devletin ve ülkenin huzuruna yönelik çılgınca bir darbe girişimi ve aynı zamanda toplu bir terör eylemidir. Allah korusun, ülkemiz bir daha bunları yaşamasın inşallah.” şeklinde konuştu.

“ZAMAN UYANIK KALMA ZAMANIDIR.”

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir de ilçede olağanüstü bir olay olmadığını belirterek “Şu ana kadar intikal eden bir şey yok. Teyakkuz halindeyiz. Araştırmalar devam ediyor. Hem Ankara hem İzmir ile irtibat halindeyiz. Bu gece uyumadık, önümüzdeki gece de uyumayacağız. Zaman uyanık kalma zamanıdır. Bu ihanet kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır.” dedi.

‘SON KOZLARINI OYNADILAR’

Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, darbeler döneminin kapandığını ifade ederek “Türk demokrasisine bir darbe yapmaya kalktılar. Ama biz bunu hep söyledik; ‘Türkiye, eski Türkiye değil. Darbeler dönemi kapanmıştır’ dedik ama vatan haini paralelciler son kozlarını oynadılar. Bilmeleri lazım ki, bu millet buna hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin başında Başkomutan görevinin başındadır, Cumhurbaşkanı görevinin başındadır, başbakan görevinin başındadır, Türk milleti görevinin başındadır. Sokaklar, caddeler vatanını seven insanlarla dolu. Parti farkı gözetmeden vatan millet için insanlar sokaklara döküldü. Bu toplanma devam edecek. Aliağa’mızda da insanlar geceden beri harıl harıl Demokrasi Meydanı’na geliyorlar, demokrasimize ve vatanlarına olan sevgilerini ifade ediyorlar. Ben bu arada Belediye Başkanımıza ve Belediye çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Parti ayrımı gözetmeden hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum. Ama tabii sitemim de var. Keşke ilçe başkanları da bugün burada olsaydı. Bu partilerüstü bir durumdu bu. Vatan meselesiydi. Bu desteğin parti farkı gözetmeden verilmesi lazımdı ama maalesef onları aramızda göremedik. Ama MHP’li kardeşlerim, ülkücü ve milliyetçi kardeşlerim buradaydı. Onlara da tekrar tekrar sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Biz bu akşam yine toplanacağız, Darbeciler temizlenene kadar Demokrasi Meydanı’nda olacağız.” şeklinde konuştu.

‘BİRBİRİMİZE SIMSIKI SARILDIK’

İlçede birimler arası uyuma dikkat çeken Akbulut “Aliağa’da güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, polisimiz, ordumuz ve jandarmamızla diyalog halindeydik. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız Demokrasi Meydanı’ndaydı. Birlik beraberlik içindeydik. Aliağa’da en ufak bir sıkıntı yaşanmadan, birbirimize sımsıkı sarılarak hareket ettik.” dedi.

‘DARBEYE HAYIR’

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla darbe girişimini lanetledi. Sonuna kadar demokrasiyi ve halkın iradesinin üstünlüğünü savunacaklarını söyleyen Durmaz “Hepimize geçmiş olsun. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Darbe girişimcilerine, darbe severlere ve darbe yoluyla iktidar elde etmeye çalışanlara lanet olsun. Güzel ülkemde demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin gelişememesinin, yoksulluğun, cehaletin ve yaşadığımız tüm olumsuzlukların nedeni geçmişte yaşanılan darbelerdir. En sorunlu demokrasi bile darbe iktidarı ile karşılaştırılamaz. Darbeye hayır. Sonuna kadar demokrasiyi ve halkın iradesinin üstünlüğünü savunacağız.” dedi.

‘PROVAKASYONA GELMEYECEĞİZ’

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, darbe kim tarafından ve ne şekilde olursa olsun her türlüsüne karşı olduklarını söyledi. Millet iradesini yok sayma teşebbüsünün büyük bir hata olduğunu ifade eden Aydemir “Ülkede pek çok sorun olabilir. Ancak her sorunun çözüm yolu demokrasidir. Milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit edecek her türlü girişimden uzak durmalıyız. Bu vatandaş olarak hepimiz için tarihi bir sorumluluktur. Bunun için kalkışmanın hiçbir türlüsü kabul edilmeyecektir. Bunun yanında, halkı sokağa davet etmek ve Türk askeriyle muhtemel bir çatışma riskiyle karşı karşıya bırakmak vahim bir durumdur. Ülkücü hareket provakasyona gelmeyecek, sokağa çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmeyecektir. Bu vatanın askeri ve polisi ağabey-kardeş, baba-oğuldur. Her kim ki bunları birbirine düşürmek gibi kirli hesaplar yapıyorsa Allah’ın gazabı onun üzerine olsun.” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler