131019098
19 Mart 2024, Salı

GİRİŞİMCİLİK KURSUNA KATILDI PATRON OLDU

18 Ekim 2017, Çarşamba 06:16

     


Aliağa’da uzun yıllar evlerde ütü yapmaya giderek birikim yapan 3 çocuk annesi Aysuman Yıldırım, aldığı eğitim ve kurslar sonrasında çamaşır ve ütü evini hizmete açıp, kendi işinin patronu oldu.

Aliağa ilçe merkezinde 6 yıl boyunca evlerde ütü yapmaya giden 41 yaşındaki Aysuman Yıldırım, yıllardır hayalini kurduğu iş yerini açma fikrini Aliağa Ticaret Odası ile KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayarak gerçeğe dönüştürdü. Gerekli eğitim ve kursları tamamladıktan sonra iş yerini açmaya karar veren Aysuman Yıldırım, temizlik yaparak sağladığı birikimi ve KOSGEB'in hibe kredi desteğiyle geçtiğimiz hafta Kazım Dirik Mahallesi 377 Sokaktaki "Yıldırım Çamaşır ve Ütü Evi" isimli işletmesini hizmete açtı. Ütü evinin açılışını Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka gerçekleştirdi.

‘İŞLETMELERİN DEVAMLILIĞI ÇOK ÖNEMLİ’

Çamaşır yıkama ve ütü hizmeti verecek olan işletmenin açılışını yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın yeni bir işletme kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Saka konuşmasında kadınların ticari hayata katılmasının önemine dikkat çekerken, “Oda olarak Aliağa’nın yeni yatırımlar alması, yeni işletmeler kurulması ve var olan işletmelerin ve çalışanlarının gelişmesi için pek çok farklı program düzenliyoruz. KOSGEB ve İŞKUR işbirliğine giderek gerçekleştirdiğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan Aysuman Yıldırım’da açtığı işletme ile özellikle Aliağa’da, çalışan kadınların ihtiyaç duyduğu ütü ve çamaşır yıkama işlerinde hizmet verecek. Unutulmaması gereken en önemli konulardan biri de işletmenin açılmış olması değil, devamlılığının sağlanmasıdır. Bunu sağlamak için de müşteri ile kurulan diyalogdan, ihtiyaçlara cevap olabilmeye kadar birçok konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Oda olarak işletmelerimizin devamlılığının olması en büyük dileğimizdir. Açılışını yaptığımız çamaşır ve ütü evinin Aliağa için ve Aysuman Yıldırım için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

‘GİRİŞİMCİLİK KURSU İLE HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM’

Önce işini en ince ayrıntısına kadar hayal ettiğini, daha sonra da sistemli ve emin adımlarla hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldırım Çamaşır ve Ütü Evi’nin sahibi Aysuman Yıldırım ise “Yaptığım araştırmalar neticesinde KOSGEB’in sunmuş olduğu girişimcilik kursuna katıldım. Sertifikamı aldım ve Aliağa’da ihtiyaç olarak gördüğüm çamaşır ve ütü yapmaya yönelik iş yerimi kurma işlemlerine başladım. Şu an itibari ile işletmem aktif durumda ve gelen talepler ve tepkiler gayet güzel” diye konuştu.

‘BİR YIL ÖNCE BÖYLE BİR DÜKKANI VE İŞİ HAYAL DAHİ EDEMEZDİM’

Müşterilere kaliteli, etkin ve hızlı hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade eden Yıldırım, bireysel ve kurumsal yıkama ve ütü hizmetini işletmemizde veriyoruz. Ayrıca aynı gün içerisinde evlere servis hizmeti de sağlıyoruz. Bir yıl önce böyle bir dükkanı ve işi hayal dahi edemezdim. Bu eğitim fırsatını verdiği için başta İŞKUR ve KOSGEB’e daha sonra her aşamada desteklerini esirgemeyen Aliağa Ticaret Odası ve Başkanımız Adnan Saka’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler