131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA LOJİSTİK SEKTÖRÜ LOGİTRANS FUARINDA

18 Kasım 2015, Çarşamba 06:43

     


Aliağa Ticaret Odası (ALTO), İstanbul’da gerçekleşecek olan Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na, Aliağa liman ve lojistik sektörünün önde gelen ve aynı zamanda üyesi olan firmalar ile bu fuarda yer alacak.

Uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan “Logitrans Transport Lojistik Fuarı” İstanbul’da gerçekleşecek. Dünyanın birçok ülkesinden 200 dolayında katılımcının yine çok farklı coğrafyalardan gelmiş 15 bin dolayında ziyaretçi ile buluşacağı Logitrans Fuarı boyunca düzenlenecek panel, konferans ve etkinliklerle taşımacılık ve lojistiğe ilişkin güncel konular üst düzey yetkililerin katılımı ile masaya yatırılacak. Aliağa Ticaret Odası da (ALTO) Aliağa liman ve lojistik sektörünün önde gelen ve aynı zamanda üyesi olan firmalar ile bu fuarda yer alarak hem Aliağa’nın lojistik gelişimini ortaya koyma fırsatı bulacak hem de üyelerinin yeni müşterilerle tanışması için zemin oluşturacak. ALTO ile birlikte Logitrans 2015 Fuarına Aliağa Pavilyonu olarak Ege Bölgesi’nin ilk özel konteyner limanı Nemport, yapacağı büyük yatırımla bölgede söz sahibi olmak isteyen Batıliman, Limancılık ve lojistik sektörüne danışmanlık hizmeti veren 3E Danışmanlık ile Aliağa ve tüm Ege’de “Hafriyat, Altyapı ve Çevre Sektöründe” uzun yıllardır hizmet veren ve son olarak antrepo yatırımlarıyla bölgedeki önemli ihtiyacı karşılamak isteyen ABS firması katılacak.

HEDEF SEKTÖRÜN GELİŞMİŞLİĞİNİ VE BÖLGENİN VİZYONUNU ORTAYA KOYMAK

Uluslararası fuar ve organizasyonların bölgenin tanıtımına önemli katkıları olduğunu vurgulayan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “Aliağa Ticaret Odası olarak uluslararası organizasyonların içinde yer alarak Aliağa’nın tanıtımını yapmak için yoğun çaba sarf ediyor, üyelerimizi de uluslararası organizasyonlarda tanıtmak ve dünya lojistik pazarındaki yeni müşterilerle tanışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Daha önce üç kez lojistik sektöründeki çeşitli üyelerimizle katıldığımız Logitrans fuarını bu yıl da tercih etmemizin nedenlerinin başında üyelerimiz ile birlikte uluslararası etkinliğimizi artırma çabamız ve sektörün gelişmişliği kadar bölgenin vizyonunu ortaya koyma arzumuz yatıyor” dedi.

BÜYÜK POTANSİYELİN BÖLGEYİ KİLİTLEMEMESİ İÇİN LOJİSTİK ÜS ŞART

Başkan Saka, Lojistik Köy kavramının da önemine değinerek Aliağa’nın konumu ve potansiyelleri açısından Lojistik Köy projesine oldukça uygun olduğunu ifade etti. Saka, Aliağa limanlarına yılda 5 bin gemi geldiğini, 40 milyon ton üzerinde elleçleme yapıldığını ve bölgedeki limanlardan gerçekleşen dış ticaret hacminin 21 milyar dolar olduğunu vurgulayarak, ileride bu büyük rakamların bölgeyi kilitlememesi için Aliağa’daki yük hareketlerinin planlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ve bölgedeki potansiyelin iyi yönetilmesi için lojistik üssün şart olduğunu ifade etti.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler