131019098
19 Mart 2024, Salı

ÖRAV SEMİNERİNE ÖĞRETMENLERDEN YOĞUN İLGİ

19 Şubat 2018, Pazartesi 06:13

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat Spor Bilim Proje Ekibi tarafından organize edilen ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) semineri Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleştirildi. 110 öğretmenin katılımıyla 2 günde tamamlanan seminerin açılışını Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ve Şube Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu yaptılar.

ÖRAV ekibinden Şebnem Şahin, Fazilet Karşı ile İlknur Gemici tarafından verilen eğitim eğlenceli, verimli ve öğretici geçti. ‘Çözüm Odaklı İletişim’ eğitiminde öğretmenlerin sınıf içinde öğrencilerle iletişimlerini güçlendirecekleri, kendi duygu, düşünce ve davranışlarına odaklanarak süreçte yaşananları gözden geçirecekleri etkinliklere yer verilerek, öğrenme ortamında öğrencinin ve öğretmenin kendini ifade ediş şekilleri, olumlu bir öğrenme ortamının öğrenme sürecine etkisi üzerinde duruldu.

Temel Duygular, Duygu - Düşünce - Davranış Döngüsü, Çözüm Odaklı Bakış Açısı, Çözüm Odaklı Sorular konu başlıklarının yer aldığı eğitimde buna ek olarak, öğretmenlerin çözüm odaklı sorular yoluyla öğrencilerinin bugüne ve geleceğe yönelmelerine destek verebilecekleri uygulama örnekleri sunuldu.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler