131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DA TOPLU ZEHİRLENME

19 Mayıs 2015, Salı 09:46

     


Petkim Limanı (PETLİM) inşaatında çalışan işçiler dün sabah kahvaltısından sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye akın ettiler. Akşam saatlerine kadar ise Aliağa Devlet Hastanesi'ne başvuranların sayısının 100’ü geçtiği öğrenilirken işçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre; Aliağa Petkim sahası içerisinde inşaatı sürmekte olan Petkim Limanı’nda (PETLİM) çalışan işçiler sabah 7.30 sularında kahvaltı yaptılar. Daha sonra işbaşı yapan işçiler; mide bulanması, kusma ve baş dönmesi gibi şikayetlerde bulunmaya başlayınca, İnşaat firması yetkilileri şikayetleri artan işçileri Aliağa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne taşımaya başladı. Yaklaşık bin kişinin çalıştığı belirtilen şantiyede, çalışanların bir bölümü kahvaltıdan sonra rahatsızlandıklarını söyledi. Hastane yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre; öğle saatlerine kadar 50 kişinin zehirlenme şüphesi ile hastaneye başvurduğu, şu ana kadar gelen hastaların ölüm tehlikesi bulunmadığı belirtilerek, “Tüm hastaları müşahede altında tutuyoruz. İçlerinde durumu biraz ağır olanlar olsa da, hiç birisinin hayati tehlikesi yok” dediler. Hastane yetkilileri açıklamaya ek olarak, işçilerin yediği kahvaltıdaki ürünlerin numunelerinin alındığı ve incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine gönderildiği ifade edildi.

‘PEYNİRİN RENGİ VE TADI FARKLIYDI’

İşçilerden Halis Güzeler, "Gündüz vardiyası işçileri olarak işe kahvaltıyla başladık. Kahvaltıda; domates, salatalık, bal, peynir vardı. Her zaman çıkan peynirden farklı bir peynir çıktı. Tulum peynirine benziyordu. Peynirde biraz ağırlık vardı. Biz bu peyniri yedikten sonra çalışmaya başladık. İnşaata bine yakın kişi çalışıyor. Sanırım yaklaşık 500 kişi kahvaltı yaptı. Sonra hepimizde yavaş yavaş dengesizlik başladı. Saat 09:30 sıralarında insanlar dökülmeye başladı. Kusmalar başladı. İş şuan durduruldu. Sırayla hepimiz hastaneye kaldırıldık" dedi.

Rahatsızlanan işçilerin bir bölümünün çevre ilçelerde bulunan hastanelerin yanı sıra İzmir'deki hastanelere de gittiği öğrenildi. Dün gün boyu peyderpey Aliağa Devlet Hastanesi’ne gelen işçilerin büyük çoğunluğu akşam saatlerine kadar taburcu oldular. (Tarık Demir-Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler