131019098
26 Nisan 2024, Cuma

DUİR FAALİYETLERİNE 51 GEMİ KATILDI

19 Mayıs 2016, Perşembe 06:09

     


Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı ile irtibatlı Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) faaliyetleri, İzmir’de kurulan DUİR Birliği/İzmir ile Ege Denizi (37 N enlemi kuzeyinde) ile İzmir ve Aliağa Limanlarında 12-18 Mayıs 2016 tarihlerinde başarı ile icra edildi.

İspanya (NavArea III Koordinatörü) tarafından yayınlanan Nav Warn 284/16 seyir ikazı, Türk Radyo tarafından yayınlanan 339/16 Navtex bildirisi ile İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinde icra edilen DUİR bilgilendirme faaliyetleri, tatbikata Türk ve Yabancı Bayraklı gemilerin katılımının yüksek olmasına katkı sağladı. Beyaz FırtIna 2016 Tatbikatı ile irtibatlı olarak Ege Deniz Bölge Komutanlığında kurulan DUİR Birliği/İzmir tarafından, Ege Denizi’nde seyir yapan ve İzmir Limanlarında bulunan 26 Türk, 25 Yabancı Bayraklı gemi kaptanlarına yüz yüze, telefon ve e-posta aracılığıyla faaliyetler hakkında detaylı olarak bilgilendirme brifingleri verildi. Beyaz Fırtına 2016 Tatbikatı DUİR faaliyetlerine gönüllülük esasına göre toplam 51 gemi katıldı.

DUİR faaliyetleri kapsamında DUİR Birliği/İzmir tarafından Elmas Denizcilik A.Ş’ye ait MV UBEYD FEYZA gemisi ile Taşucu açıklarında 14 Mayıs 2016’da şirket onayı alındıktan sonra gemi kaptanı ile irtibat kurularak ticari gemiyi ziyaret eğitimlerine katılımlarına yönelik koordine sağlandı. 16 Mayıs 2016 tarihinde Ege Denizi Sisam Adasının 13 mil kuzeybatısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı savaş gemisi TCG KEMALREİS fırkateyni tarafından MV UBEYD FEYZA gemisi ile irtibat kurularak, eğitim maksadıyla ticari gemiye yaklaşma, gemi faaliyetleri hakkında bilgi alma ve ticari gemiyi ziyaret faaliyetleri icra edildi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı koordinesinde icra edilen DUİR faaliyetleri ile Ege Denizinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemileri ve Deniz Ticaret Filosu arasında başarılı bir işbirliği sağlanarak DUİR faaliyetleri hedeflerine ulaşıldı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler