131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“ÜLKEMİZ ATEŞ ÇEMBERİNDEN KURTARILMALI”

19 Ağustos 2015, Çarşamba 11:24

     


Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı. Şube Başkanı Ahmet Oktay, ülke gündemine de değinerek, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, ülkemizin içerisinde bulunduğu bu kaostan bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 9. Dönem 5. Temsilciler Kurulu Toplantısı yönetici ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda, 7 Ağustos 2015 tarihinde sendikanın örgütlü olduğu Tüpraş İzmir Rafinerisinde yaşanan iş kazası sonucu, Timuçin Köker’in hayatını yitirmesinin başta ailesi ve yakınları olmak üzere herkesi derinden üzdüğü ve yaraladığı belirtildi. Petrol-İş Şube Başkanı Ahmet Oktay; “Timuçin kardeşimize Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu acı olayla ilgili iş yerinde bir komisyon kurularak sorumluların ortaya çıkarılması konusunda gerekli çalışmaların başlatıldığını ve sonuna kadarda takipçisi olacağımızı herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUZ”

Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu kaostan biran önce çıkarılması gerektiğini ve ülkeyi yönetenler tarafından gerekli adımların biran önce atılması gerektiğini ifade eden Ahmet Oktay, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada; “Hükümetin bir an önce kurulup ülkemizin bu ateş çemberinden kurtarılması, terör olaylarının biran önce durması ve sınır komşularımızla ilişkileri düzeltecek politikaların biran önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Her türlü terör olayını şiddetle kınıyoruz.05-06 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Merkez Genel Kurulunda, Aliağa Şubesi olarak Genel Başkanımızın adaylığını ve oluşturacağı listeyi sonuna kadar desteklediğimizi belirtir, Genel Merkez seçimlerinin işçi sınıfına hayırlı olmasını temenni ederiz” diye konuştu.

TİS GÖRÜŞMELERİNDE YAŞANANLAR TARTIŞILDI

2015-2016 dönemini kapsayan TİS görüşmelerinde genel anlamda (Petkim, Tüpraş, Star Rafinerisi) yaşananların temsilciler kurulunda tartışıldığını söyleyen Oktay açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı ; “Ayrıca Petkim sözleşme taslağımızdaki Ek-7 maddeyle ilgili taleplerimizin 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandığını da belirtmek isteriz. Bununla ilgili olarak 1997 ve 2011 yılı iş değerlendirmelerinde yaşanan bazı sıkıntıları da ortadan kaldırmış bulunmaktayız. Yangın emniyet birimindeki itfaiyeciler 6.gruptan 5.gruba çıkarılmıştır. DEMİ,SÖA 2006 sonrası Panel Oprt.,Formen Yrd. Ve Formenler 1’er grup yukarıya çıkarılmıştır. AR-GE Laboratuvarında gündüz çalışan personelin % 5,6 olan primleri % 7’ye çıkarılmıştır. Bilgi İşlem ve Projede çalışan üyelerimizin primleri %5’ten %7’ye çıkarılmıştır. M.İ. M çalışan arkadaşlarımızın gündüz primleri %7’den %10’a çıkarılmıştır. Tüm şirket genelinde Bakım Grupları hariç 2’li vardiya primleri (M.İ. M,Satış Lojistik) % 13’ten % 15’e çıkarılmıştır. Atölye Gruplarında çalışan ve 7.grupta olan arkadaşlarımız 6.gruba çıkarılmıştır.” (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler