131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

HAYVAN HIRSIZLARI YAKALANDI

19 Eylül 2018, Çarşamba 07:02

     


Aliağa ve çevre ilçelerde organize olarak köpekleri zehirlemek suretiyle ağıllardan küçükbaş hayvan çalan hırsızlar jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa ilçesi başta olmak üzere çevre ilçelerde köpekleri zehirleme suretiyle ağıllardan çok sayıda küçükbaş hayvan çalan hırsızlara yönelik İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde olaya karıştıkları tespit edilen R.C, R.K, S.T. ve C.T. isimli şahıslar uzun süre takip sonucunda Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandılar.

İddialara göre, şüphelilerin ilçedeki kırsal bölgelerde yer alan ağıllarda önceden keşif yaptıkları daha sonra ağıl sahiplerini takip ederek uygun zamanda ağıla gelip bekleyen köpeklere “Lanet 90” diye tabir edilen zehirli tavukları vererek zehirledikten sonra küçükbaş hayvanları çalarak araçlara yükleyip olay yerinden uzaklaştıkları öğrenildi.

Jandarmada tarafından yapılan sorgularında bugüne kadar 1630 küçükbaş hayvanın çaldığı ,birçok hırsızlık olaylarını karıştıkları tespit edilen şüphelilerden R.C.,C.T., D.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken S.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler