131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

TRENLE AVRUPA SEYAHATİNE VAR MISINIZ?

20 Ocak 2018, Cumartesi 06:58

     


Herkes yeni ülkeler görmeyi başka şehirler keşfetmeyi ister… Avrupa turları çok pahalı diyenlere ucuz ve güvenli bir yolculuk sağlayan İnterrail ile seyahat etmenin inceliklerini sizler için topladık.

Avrupa’yı trenle gezme fikrine yakın olanlar için önemli bir alternatif olan İnterrail ile her yıl çoğunluğu genç dünya vatandaşları keyifli, maceralı ve maliyeti düşük olan bu yolculuğa çıkıyor. Interrail, gençlerin Avrupa’yı daha ekonomik bir şekilde gezmesi için tasarlanmış bir kombine tren bileti. Aynı zamanda bazı feribotlarda da geçerli olan bu sistemden daha çok öğrenciler faydalanırken, tek bir biletle, diledikleri rota ve programda, istenilen yer ve zamanda, trenin 2. sınıf vagonlarına binerek Avrupa’nın 30 ülkesinde her yaştan insana açık olan bu programa sizler de katılabilirsiniz.

Biletler nereden alınır?

Interrail biletinin bir satış kotası yok, uçak bileti gibi satışa kapanmaz. Yani tükenme ihtimali yoktur, erkenden almak gerekmez. Türkiye’den Interrail bileti almanın 3 yolu var:

-Uluslararası bilet satışı yapan garlar (Sirkeci)

- Yetkili Turizm Acentaları

İstanbul’da Gençtur, Cosmopolitan, Viking Turizm

Ankara’da Uygar Tours

Van’da Ayanis Turizm

-Resmi Interrail websitesi

Ayrıca ziyaret edeceğiniz ülke sayısı, seyahat kategorisi, seyahatinizin süresi ve yaşınıza göre bilet çeşitleri altıya bölünebilirken İnterrail biletlerinin en popüler 2 tanesi Global Pass ve One Country Pass.

1. Global Pass (Interrail ağına dahil tüm ülkeleri kapsayan bilet)

Avrupa'nın neredeyse her yerine gitme özgürlüğü tanıyan, en popüler bilet türü global pass. Eğer çok fazla gününüz yoksa bile yine global pass alıp 15 gün içinde 5 gün trenlere binme hakkı tanıyan alt limit versiyonunu tercih edebilirsiniz. Tabi 1 ay hatta iki bilet üst üste alarak 2 ay, 3 ay yolda olmayı da planlıyor olabilirsiniz. Elbette gün sayısı arttıkça ücretler artıyor ama daha avantajlı hale geliyor. Hele bir de 27 yaş altıysanız üstüne bir de indirim geliyor.

2. One Country Pass (Tek Ülke Bileti)

İsminden de anlaşılacağı gibi sadece seçilen tek ülkenin sınırları içinde serbestçe trenlere binme hakkı tanıyan interrail bileti. Bu biletle, seçtiğiniz ülke sınırları içinde, sınırlı günde belirlenen gün kadar, o ülke içinden geçen trenlere dilediğiniz kadar binebiliyorsunuz. Örneğin, eğer siz 1 ay içinde 6 gün tren kullanımına izin veren bir İtalya Pass aldıysanız, biletinizi, sadece İtalya sınırları içinde, 1 ay içinde 6 günü geçmeyecek şekilde dilediğiniz kadar trene binerek kullanabiliyorsunuz.

İnterrail biletinizi alırken sizden temelde 2 konuda seçim yapmanız isteniyor. 1.'si 1. sınıf mı, 2. sınıf mı seyahat edeceksiniz? 2.'si de yaş aralığınız aşağıdakilerden hangisi? Genç: 12 - 27 yaş arası, yetişkin: 28 - 59 yaş arası, senyör: 60 ve üzeri.

Tüm belirlemelerinizi ve hazırlıklarınızı yaptıktan sonra geriye kalan kendinize kafa dengi bir yol arkadaşı bulmak, yol boyu ihtiyaçlarınızı karşılayacak kişisel eşyalarınız için bir sırt çantası hazırlamak ve ölmeden önce görmek istediğiniz yerlere doğru yolculuğa çıkmak. İnterrail için daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler için ise önerimiz www.bizevdeyokuz.com adresini ziyaret etmeleri…

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler