131019098
26 Nisan 2024, Cuma

AKBULUT, "TOKİ KONUSUNDA SIKINTI YOK"

20 Mart 2017, Pazartesi 07:02

     


Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Başbakan Binali Yıldırım'ın 8 Mart'taki Aliağa ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Akbulut, Başbakan'ın verdiği müjdeler arasında TOKİ'nin neden yer almadığını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, 8 Mart'ta Aliağa halkıyla ENKA Spor Salonu'nda bir araya gelmiş, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması ilgili mutun yapmış ve hükümet tarafından Aliağa'ya yapılacak olan yatırımları müjdelemişti. Yıldırım'ın ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Başbakanın gelişinin Aliağa'da bir heyecan oluşturduğunu vurguladı. Bu ziyaretin kendileri için de çok önemli olduğunu söyleyen Akbulut, "Başbakanımızın genelde illerde miting yaparken, bizi kırmayıp Aliağa'ya gelmesi bizim için çok önemliydi. Aliağa Türkiye'deki en önemli ilçelerden bir tanesi. Başbakanımız bugüne kadar bizim Aliağa ile ilgili talep ettiğimiz bütün yatırımların onayını verdi. Kendisi de o gün Aliağa'ya geldiğinde bunları dile getirdi. Bizi çok mutlu etti. Aliağa halkı da o gün yağmurlu havaya rağmen akın akın salona geldi. Salonda müthiş bir coşku vardı. Bu coşku Başbakanı da, bizi de çok sevindirdi. Halk oylaması öncesi bizim için de çok büyük bir destek oldu." dedi.

"BAŞ BAŞA GÖRÜŞÜP SORUNLARI İLETTİM"

Başbakan Binali Yıldırım'ın o gün yaptığı konuşmada hükümet tarafından Aliağa'ya yapılacak olan yatırımların da müjdesini verdiğini kaydeden Akbulut, "Bu yatırımların açıklanması da bizim için önemliydi. Salondan çıktıktan sonra kendisiyle baş başa görüşme imkanımız oldu. Aliağa ile ilgili tespit ettiğimiz sıkıntıları, yapılması gerekenleri kendisine ilettik. Bu sıkıntıların çözümü ile ilgili çalışmalara da halk oylaması sonrasında başlayacağız. Orada bazı muhtarlarımızın Aliağa ile ilgili sorunlarını da Başbakanımıza iletme şansımız oldu. Yine esnaf odamızın bazı sorunları vardı. Onları dosya halinde Başbakanımıza ilettik." diye konuştu.

"TOKİ'DE ARSA TAHSİSİ BİTMEK ÜZERE"

Aliağa için en önemli yatırımlardan biri olan TOKİ konusunda Başbakan'ın neden bir açıklama yapmadığına da açıklık getiren Yaşar Akbulut, "TOKİ ile ilgili hiçbir değişiklik yok. Tüm işlemler şu an rayında yürüyor. Ama Başbakanımız, Başbakanlığa gitmiş olan, onayını vermiş olduğu projeleri açıkladı. TOKİ'nin arsa tahsisi noktasında işlemler tamamlanmadığı için onu dile getirmedi. Ama orada yine talimatı verdi. Biz de Milli Emlak ile görüştük. İzmir'deki tahsisi bitmek üzere. Sonrasında işlemler Ankara'ya TOKİ Başkanlığı'na yönlendirilecek. Arsanın tahsisi bitmediği için Başbakanımız bu konudan bahsetmedi ama TOKİ'de herhangi bir değişiklik yok. Aliağa'nın en büyük sıkıntılarından birisi konut sıkıntısı. Bunu da TOKİ ile çözeceğiz. Bunun da müjdesini yapım ihalesine çıkınca vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTE VE HAVALİMANI İSTEDİK"

Açıklanan müjdelerin yanı sıra, Başbakan'dan Aliağa ile ilgili ileriye yönelik bazı taleplerinin olduğunu da dile getiren Yaşar Akbulut, "Başbakana Aliağa ile ilgili öncelikli sorunlarımızı zaten söylemiştik. Onlar tek tek çözülüyor. Bunun dışında da bu bölgenin bir üniversiteye ihtiyacı var. Bu talebimizi de kendisine ilettik. Yine bu bölgeye bir havalimanı yapılmasını istedik. İzmir büyük bir şehir. Dolayısıyla buradan havalimanına gitmek epey zaman alıyor. Lojistik anlamda bu bölgeye bir havalimanı arzu ettiğimizi de kendisine ilettik. Bu konularda kendisi de çalışmalar yapılacağını belirtti. Ama şu an net bir tarih konuşmadık. Ancak Başbakanımızın bizi kırmayacağını biliyoruz. Mevcut projeler başlasın, bunlar için de tekrar gidip ricacı oluruz." diye konuştu.

"KARARSIZLARA ETKİSİ OLDU"

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylaması öncesinde Başbakan'ın Aliağa'ya gelişinin özelilikle kararsız seçmen üzerinde olumlu etki bıraktığını ifade eden Akbulut, "Ben zaten her zaman halkın içindeyim. Günlük esnaf ziyaretlerimi yapıyorum, köy ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ben şahıs olarak tek başıma da, teşkilatımla da bu ziyaretleri gerçekleştiriyorum. Başbakanın Aliağa'ya gelişinin ciddi bir etkisi oldu. Kendisinin buraya gerçekten çok büyük önem verdiği, Aliağa'yı çok önemsediği bir kez daha vatandaş tarafından görülmüş oldu. Halk oylaması öncesinde vatandaşta bir heyecan oluştu. Özellikle kararsız seçmenler noktasında da Başbakanın Aliağa'ya gelişinin büyük etkisi olduğunu gördük."dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler