131019098
19 Mart 2024, Salı

103. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ

20 Mart 2018, Salı 06:47

     


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı için Aliağa’da bir dizi tören düzenlendi. Pazar günü düzenlenen resmi törende Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılırken, Pazartesi günü TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan programda lise öğrencilerinin hazırladığı oratoryo dikkat çekti.

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi için Aliağa’da iki gün boyunca törenler düzenlendi. Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

19 Mart Pazartesi günü TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi’nde saat: 10.00’da başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur-an Tilaveti ile devam etti. Törende protokol konuşmaları kapsamında söz alan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz konuşmasında Afrin’de yaşamını yitiren Mehmetçiklere de değindi. Yılmaz, “Bizim için 365 günü şehitler günüdür. Vatan evlatları Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den Afrin’e şehit oluyor. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Vatan sadece bir toprak parçası değil, vatan bizler için namustur, şereftir. Vatan bizim her şeyimizdir. Allah bu millete öyle bir ruh vermiş ki bunu yaşamayanlar bilemezler.” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiirden bir mısra okuyarak konuşmasına devam eden Kaymakam Bayram Yılmaz “O günden bugüne değişen ne var? Bugün Afrin’de biz bir terör örgütü ile savaşmıyoruz. Haçlı sürüsü ile savaşıyoruz. Müslüman coğrafyaya zarar vermek isteyen bu ordu ile savaşıyoruz.” dedi.

Aliağa Kaymakamı’nın ardından şehitlerle ilgili hazırlanan slayt gösterisi devam eden programda Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin sahnelediği “Bir Destandır Çanakkale” adlı oratoryo izleyenleri duygulandırdı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler