131019098
19 Mart 2024, Salı

BELEDİYEDEN BİR ÇALIŞTAY İKİ SEMPOZYUM DAHA

20 Mart 2018, Salı 06:40

     


Aliağa Belediyesi, geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirdiği ‘Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu’nun ardından bir çalıştay iki sempozyum için daha hazırlıklara başladı.

Aliağa Belediyesi, düzenlediği sempozyumlara yenilerini ekleyecek. Akademik çevrelerce desteklenecek olan çalıştay ve sempozyumların yapılacağı tarihleri belirleyen Aliağa Belediyesi, mayıs ayının ikinci haftasında ‘Turizm Çalıştayı’, eylül ayının son haftasında ‘Aliağa Arkeoloji Sempozyumu’, ekim ayının üçüncü haftasında ise ‘2.Aliağa Sempozyumu’nu gerçekleştirecek.

14-15 Eylül 2017 tarihlerinde Adnan Menderes Üniversitesi ve Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin bilimsel organizasyonu, Aliağa Belediyesi’nin de kurumsal desteği ile Hampton By Hilton Otel’de düzenlenen “Arkeoloji, Tarih, Coğrafya, Turizm ve Kültürüyle Geçmişten Günümüze 1.Aliağa Sempozyumu” kitaplaştırıldı. Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları kapsamında akademik bir dille kitaplaştırılan ‘1.Aliağa Sempozyumu Bildirileri’ 373 saydan oluşuyor. Aliağa Kent Kitaplığı dizisinin beşinci kitabı olan eser Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez ve Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Serdar Vardar editörlüğünde hazırlandı. Aliağa ile ilgili akademik çalışmaların yer aldığı bildiri kitabı 1 Nisan’da hem akademi hem de Aliağalı okuyucusuyla buluşacak. Kitaba sahip olmak isteyen tarih severler, kitabı Aliağa Belediyesi Hizmet Binasında bulunan Hilal Masadan ücretsiz olarak edinebilecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler