131019098
19 Mart 2024, Salı

MHP’DE KURULTAY TAMAM, HEDEF 2019

20 Mart 2018, Salı 06:45

     


MHP’nin 12. Olağan Büyük Kurultay’ı hafta sonu Ankara’da gerçekleştirildi. Devlet Bahçeli’nin 9. kez genel başkan seçildiği kurultaya Aliağa’dan da Belediye Başkanı Serkan Acar ve MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir’in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Hafta sonu, Ankara Spor Salonu'nda ‘Milli duruş, şühedaya vefa, millete beka’ temasıyla yapılan MHP Kurultay’ında, bin 169 oyun geçerli oyun bin 167'sini alan Devlet Bahçeli, güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan oldu. Kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş'in vefatı üzerine 6 Temmuz 1997'de yapılan kongrede genel başkanlık koltuğuna oturan Bahçeli, 21 yıllık süreçte 9'uncu kez genel başkan seçilmiş oldu. Kurultaydan yenilenerek çıkan MHP'de, 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesinden 45'i değişti. Blok liste ile gerçekleşen kurultayda, MYK'nın yarısından fazlasının değişmesi, Bahçeli'nin 2019'a yeni kadrolarla hazırlanacağının göstergesi oldu.

ALİAĞA’DAN YOĞUN KATILIM OLDU

MHP Aliağa İlçe Yönetimi de, Cumartesi gecesi 2 otobüs dolusu partili ile kurultaya katılmak üzere Ankara’ya doğru yola çıktı. Kurultay’a MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da katıldı. Ankara’daki kongreyi değerlendiren MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, “Aliağa’dan Büyük Kurultayımıza çok sayıda partililerimiz katıldı. Geçtiğimiz yılara göre hem Aliağa’dan hem de ülke genelinden kurultaya katılım ve ilgi oldukça yüksekti. 2 otobüs dolusu partilinin yanı sıra şahsi araçları ile Ankara’ya gelen çok sayıda partililerimiz de oldu. Kurultayımız her zaman olduğu gibi şölen ve toy havasında geçti. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, kurultayda hem Türkiye’yi hem dünyayı ilgilendiren önemli mesajlar verdi. Kongrede Liderimiz Devlet Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanlığı’na seçildi. Yeni MYK'da kadın ve gençlerin oranında artış oldu. Gençleştirilen MYK'mızla bundan sonraki hedefimiz 2019’da yapılacak yerel seçimlerdir.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler