131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI’NA HACİZ

20 Haziran 2016, Pazartesi 06:51

     


Yaklaşık 800 üyesi olan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası, icra işlemlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı olan 35 NLF 01 plakalı resmi otomobilin, Aliağa İcra Müdürlüğü görevlileri tarafından haciz edilerek, oda binası önünden çekici vasıtasıyla yeddiemin deposuna çekildiği öğrenildi. Elde edilen bilgiye göre, Aliağa Şoförler ve Otomobil Odası eski başkanı Erdinç Şen ile yönetim kurulu üyelerinin, kendi dönemlerinde almadıkları huzur haklarını, seçimleri kaybetmelerinden sonra odadan cebri icra yoluyla tahsil etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Oda Başkanı Salih Yiyitalp , gazetecilere yaptığı açıklamada, eski başkan ve yönetimin seçimlerde, üyelerine verdikleri söz ve beyanlarda huzur haklarını almamaksızın hizmet vaat ettiklerini ileri sürerek; üyelerine karşı fedakar bir yönetim olduklarını göstermiş iseler de; seçimi kaybetmelerinden sonra ilk iş olarak huzur haklarını icra yoluyla tahsil etmeye, bu kapsamda odanın ve dolaylı olarak 800 üyenin ortak hak ve mallarına haciz koydurduklarını belirten Yiyitalp “Oda üye sayısı fazla olan bir kuruluşuz. Hizmet alanımız geniş ve yoğundur. Sınırlı personel ve kaynakla bu hizmetleri aksatmadan yürütmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız odaya kayıtlı olan üyelerimize daha kolay, daha ulaşılabilir, daha etkin bir hizmet vermek ve onların hak ve menfaatlerini korumaktır. Bunun için her türlü kaynağı geliştirerek odanın yönetimine çalışıyoruz. Zira asıl önemli olan birim her bir üyemizin kendisidir. Ancak sınırlı kaynağa sahip odanın bu denli geniş ve yoğun hizmette yeter mali durumu bulunmamaktadır. Gerçekten şartları zorlayarak hizmetin aksamaması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapmaktayız .Buna karşın eski başkan ve yönetimin yüzlerce üyeyi hiçe sayarak huzur haklarını icra yoluyla tahsil etmeye çalışmaları kabul edilemez. Biz seçilmiş kişiler olarak, temsil ettiğimiz her bir fert veya üyemizi sonuna kadar korumalıyız ve bunu yaparken kayıtsız şartsız ve hatta sınırsız şekilde fedakar olmalıyız. Eski başkan ve yönetiminin bu tutumunun etik olmadığı açıktır.” dedi.

"ÜYELERE BUNU YAŞATMAYA HAKLARI YOKTUR"

Huzur haklarının birikmiş ve toplu şekilde üstelik icra masrafıyla birlikte tahsil edilmesinin odanın mevcut mali durumunu ciddi anlamda zorlaştırdığını, odanın banka hesaplarının blokelenmiş olduğunu, menkul ve gayrimenkullerinin icra yoluyla satışa çıkarıldığını, alacaklı olan eski başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ise alacaklarının tahsili için kararlı olduklarını dile getiren Başkan Salih Yiyitalp “Hizmet ettikleri yüzlerce üyeye bugün ciddi anlamda kötülük yapmaktadırlar. Seçilmişliğin ve yöneticiliğin ruhuna uygun düşmeyen bu anlayıştan derhal dönülmesi, her şeyden evvel temsil ettikleri üyeler için esastır. Zira seçim döneminde genel kurulda üyelerimizin karşısına çıkıp, bizler huzur hakkı almadan sizler için ve “Allah rızası için” fedakarca çalıştık diyerek oy talep edenlerin, bugün bunu söylememişçesine hareket edip 800’e yakın üyemizin ortak malı olan menkul ve gayrimenkullerini cebri icra yoluyla haczederek satmaya çalışmalarını ben üyelerimin ve tüm Aliağa kamuoyunun takdirlerini bırakıyorum. Biz oda olarak, bu sorunların giderilmesi için her türlü tedbir ve önlemi almaya çalışıyoruz. Ancak, belirtiğim gibi odanın kaynakları sınırlı. Bu nedenle, üye aidatlarının tahsilinde artık daha çok hassasiyet göstermek zorundayız. Aksi halde, tüm üyelerimizin menfaatleri telafisi güç ve imkansız zararlar görecektir. Bunu istemeyerek söylüyorum; üyelere fedakar olduk diyen eski başkan ve yönetimin istedikleri alacaklarının ödenmesi için bugün üyelerimiz fedakar olmak zorunda kalacaklardır. Hiç kimsenin, bunca üyeye bunu yaşatmaya hakkı yoktur. Oda olarak bu zor günlerin altından üyelerimiz ile birlikte kalkacağız. Sadece kendi menfaatleri için yaşayanları ise, kamu oyunun takdirlerine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler