131019098
26 Nisan 2024, Cuma

YARIŞMA BİTTİ, TARTIŞMALAR BİTMEDİ

20 Ağustos 2015, Perşembe 11:56

     


Aliağa’da bu yıl altıncısı düzenlenen Miss Exclusive of The World Güzellik Yarışması geçtiğimiz Cumartesi günü Avcı Ramadan Rekreasyon Alanında gerçekleştirildi. Her gün şehit haberleri aldığımız bu dönemde böyle bir yarışmanın düzenlenmesi yoğun eleştirilere neden oldu.

15 Ağustos Cumartesi günü altıncısı düzenlenen Miss Exclusive of The World Güzellik Yarışması'nda 44 ülkeden, kendi ülkeleri veya uluslararası yarışmalarda derece almış güzeller yarıştı. Avcı Ramadan Rekreasyon Alanında kurulan özel sahnede gerçekleşen yarışmada ünlü sanatçılar Serdar Ortaç ve Ece Seçkin de konser verdi. Son günlerde artış gösteren terör olayları nedeniyle hassas bir dönemde olunmasına rağmen böyle bir yarışmanın yapılması hem sosyal medyada, hem de il genelindeki basın kuruluşlarında yoğun eleştirilere maruz kaldı.

BELEDİYEDEN SES SEDA YOK

Gerçekleştirdiği her organizasyondan sonra sosyal medyadaki hesabından konuyla ilgili haber ve fotoğraflar paylaşan, etkinliği basın kuruluşlarına servis eden Aliağa Belediyesi, Güzellik Yarışmasının ardından konuyla ilgili hiçbir paylaşımda bulunmadı. Sıkça şehit haberleri aldığımız bu günlerde böyle bir etkinliğin yapılmasını doğru bulmayan birçok medya kuruluşu yayınlarında eleştirel haberlere yer verdi. Yeni Asır Gazetesi’nin 17 Ağustos Pazartesi tarihli sayısında “Şehitleri yok saydı” başlığıyla verilen haberde; “Art arda gelen şehit haberleri nedeniyle birçok belediye konser ve eğlence programlarını iptal ederken Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar'ın ilçede güzellik yarışması ve eğlence düzenlemesi tepki çekti ” ifadelerine yer verildi.

MHP İL BAŞKANI; “KONSER VERMEDİ, SUNUCULUK YAPTI”

Yeni Asır Gazetesinin 18 Ağustos Salı tarihli sayısında “Serdar sahnede, Başkan Acar protokolde oynadı” başlığıyla yayınlanan bir diğer haber de ise; “Cumartesi günü 6 şehit haberinin verildiği saatlerde Aliağa'da "Miss exclusive of the world" güzellik yarışmasının ardından Serdar Ortaç konserinin düzenlenmesinin yankıları sürüyor. MHP İl Başkanı Necat Karataş, hassasiyetlerini ilettiklerini ve Serdar Ortaç konserinin iptal edildiğini, Ortaç'ın sadece sunuculuk yaptığını söyledi. Karataş’ın bu açıklamasına vatandaşlardan yalanlama geldi. Vatandaşlar Serdar Ortaç'ın yarışmada sunuculuğun yanı sıra mini bir konser verdiğini ifade etti. Karataş, yarışmanın uluslararası olduğunu ve durumun Aliağa Belediyesi'ni aştığını savundu” ifadeleri yer aldı.

“ŞEHİTLERİ UMURSAMADI”

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarlarından Yunus Karakaya da konuyu köşesine taşıdı. Karakaya’nın 18 Ağustos Salı tarihli gazetede “İki ölç, bir biç” başlığıyla yayınlanan köşe yazısında; “Bir tarafta evladını genç yaşta vatan uğruna şehit veren bir anne diğer tarafta 6 şehidi bile umursamayan, eğlencesinden bile vazgeçmeyen MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar. Öncelikle şunu belirteyim Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın bu çirkin davranışın MHP'nin tamamını bağlamadığının altını çizeyim. Ama MHP İzmir Milletvekillerinin ve yöneticilerinin neden bu olaya sessiz kaldığına anlam veremiyorum.'Ben Milliyetçiyim' diyen MHP'li Belediye Başkanının caz festivali, sinema günleriyle ve güzellik yarışmasıyla gününü gün etmesini MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere özellikle MHP İzmir Milletvekilleri Ahmet Kenan Tanrıkulu, Oktay Vural, Murat Koç, Arslan Savaşan nasıl karşılıyor acaba?” diyerek Başkan Acar’ı eleştirdi.

DURMAZ; “HAKLA ALAY EDİYORLAR”

Bütün belediyelerin parasını ödeyip anlaşmasını yaptığı eğlenceleri iptal etmelerine rağmen Aliağa Belediyesi'nin eğlenceyi kesmediğini kaydeden CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise; “CHP grubu olarak Ağustos ayı meclis toplantısında eğlence etkinlikleri ve güzellik yarışmasının iptal edilmesini istedik. Ancak konu meclis gündemine bile alınmadı. Aliağa Belediyesi konserleri sürdürdü. Biz güzellik yarışmasının eğlencelerinin de iptal edileceğini düşünüyorduk. Ancak gördük ki, vur patlasın, çal oynasın o da yapıldı. Çok yazık. Memleketin durumu ortada. Herkes kendi hassasiyetlerine dikkat etmeli. Belediyeler kamu kurumlarıdır. Kamunun hassasiyetlerine belediyeler daha çok dikkat etmeli. 'Milliyetçiyim' diyen bir partinin belediye başkanının içinde bulunduğu bu tutumu anlayamıyoruz. Bu rezillikle halkla alay ediyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“AKBULUT; “BAŞKAN GÜNÜNÜ GÜN EDİYOR”

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da, Aliağa Belediyesi'nin halkın sesine kulak vermeden icraat yaptığını ifade etti. Akbulut, "Aliağa halkı, esnaf, sanayici, işadamları mutlu değil. Her gün şehit haberleri geliyor ama Aliağa'da 'Ben Milliyetçiyim' diyen MHP'li Belediye Başkanı caz festivali, sinema günleriyle ve güzellik yarışmasıyla gününü gün ediyor. Aliağa Belediyesi'ni kınıyorum. Yazıklar olsun. İçimiz acıyor. Bu parti vatanı daha çok sevdiğini söyleyen bir parti. Maalesef Aliağa'da yanlışlıklar yapılıyor. Bu yanlıştan belediye başkanının geri dönmesini bekliyorum" diye konuştu.

Gazeteler, siyasiler ve köşe yazarlarının yanı sıra vatandaşlarda sosyal medya hesaplarında Aliağa Belediyesi’nin bu etkinliğini eleştiri yağmuruna tuttu. (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler