131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

ALİAĞA’DAN GAZİLERE VEFA GÜNÜ

20 Eylül 2017, Çarşamba 06:54

     


Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, TBMM tarafından ‘gazilik’ unvanı verilişinin 96’inci yıl dönümü ve ‘Gaziler Günü’ Aliağa’da düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi bir törenle kutlandı. Törende, Aliağa İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Vekili Hilkat Çelik, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, ve gaziler adına çelenk konuldu. Törene İlçe protokolünün yanı sıra çeşitli dernek ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazi Ortaokulu Türkçe öğretmeni Ayşegül Okşak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Okşak yaptığı konuşmada; "Gaziler, kutsal bir inanç uğruna Allah yolunda ve vatan uğruna ölmeyi göze alan ve verdiği mücadelede hayatta kalan kişilerdir. Geçmişte olduğu gibi bu günde hiçbir kuvvet, bu milleti, canından aziz bildiği değerleri uğruna savaşmaktan alıkoyamaz ve yıldıramaz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize ve ebediyete ulaşan gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Öğrenciler tarihi metinleri okudu

Gazi Ortaokulu öğrencileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ve mareşallik rütbesinin verilmesinin meclis tutanaklarını, Atatürk’ün TBMM’ye teşekkür mesajını ve orduya mesajını okurken bir başka öğrenci “ Yaşasın Kahraman Gazi” adlı şiiri okudu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Aliağa protokolü Engelsiz Cafe Park’ta gazi ve engellilerle bir araya geldi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler