131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ERŞAN PARK BOŞALTILIYOR, ÇALIŞANLAR MAĞDUR

21 Şubat 2017, Salı 06:58

     


Erşan Park, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nden tahliye ediliyor. Çok Amaçlı Sosyal Tesislere Aliağa Belediyesi'nin taşınacağı konuşuluyor. Erşan Park'ın işsiz kalan çalışanları ise yaşanan süreçten oldukça rahatsız.

Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde kafeterya ve eğlence merkezi olarak hizmet veren Erşan Park boşaltılıyor. Aliağa Belediyesi sözleşmeyi tek taraflı feshederek Erşan Park'ın Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri tahliye etmesini istedi. 2019 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen Erşan Park'ın yöneticileri tesisteki eşyalarını toparlamaya başladı. Sözleşme gereği en geç 15 gün içinde Erşan Park'ın boşaltılması gerekiyor.

ÇALIŞANLAR ALİAĞA BELEDİYESİ'NE TEPKİLİ

Erşan Park'ın işsiz kalan çalışanları ise yaşanan süreçten oldukça rahatsız. Kafe ve eğlence merkezindeki eşyaları toplarken duygusal anlar yaşayan çalışanlar belediyenin tutumunu eleştirdi. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı eleştiren çalışanlar "Ben burada çalışırken kredi çektim. Şimdi işsiz kaldım. Ben kredimi nasıl ödeyeceğim?", "Verdiğimiz oyla mağduruz.", "Bizi işsiz bıraktı." "Çalışanları mağdur etmeyeceğim diyormuş ama gelip bize söylemesi lazım." ve "Herkes mağdur oldu. Bakmakla yükümlü olduğumuz ailemiz var." diyerek Erşan Park'ın Çok Amaçlı Sosyal Tesisler’den tahliye edilmesini tepki gösterdi.

SÖZLEŞME TEK TARAFLI FESHEDİLDİ

Aliağa Belediyesi, sözleşmedeki 13. maddeye dayanarak Erşan Park'ın sosyal tesislerden tahliye edilmesini istedi. Sözleşmedeki 13. madde de şunlar yazıyor: "Kiracının şartname ve sözleşme hükümlerine aykırı etmesi, taşınmaza Belediyemiz ya da kamu idarelerinde ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı halinde sözleşme tek taraflı fes edilecek, kiracı Belediyeden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan, yapılacak tebligatı takip eden on beş gün içerisinde kiralananı tahliye edecektir" Belediyenin çok amaçlı sosyal tesislere ihtiyacı olduğu için Erşan Park'ın sözleşmesini tek taraflı fes ettiği söyleniyor. Belediye ise ENKA Spor Salonu'nun olduğu tarafta yeni açacağı bir tesiste Erşan Park'a yer ayırarak yaşanan mağduriyetleri gidermek istiyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ TESİSLERE TAŞINACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Belediyesi'nin birlikte yaptığı Çok Amaçlı Sosyal Tesisler 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla açılmıştı. Çok Amaçlı Sosyal Tesisler üç yıldır kafeterya ve eğlence merkezi olarak Eşref Erşan Gıda, Hayvancılık, Tabldot, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından işletiliyordu. Çok Amaçlı Sosyal Tesislere yapılacak tadilat ve düzenlemenin ardından kısa süre sonra Aliağa Belediyesi'nin taşınması bekleniyor.

(İSMAİL AFACAN)







 
Son Eklenen Haberler