131019098
26 Nisan 2024, Cuma

EMEKLİ-SEN 3. OLAĞAN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

21 Mart 2015, Cumartesi 10:00

     


Aliağa Emekli-sen Şubesi 3.olağan kurultayı Petrol- İş toplantı salonunda yapıldı.

DİSK’e bağlı Aliağa Emekli-Sen Şubesi 3. Olağan Genel Kurultayı, dün Petrol-İş Aliağa Şube binasında gerçekleştirildi. Kurultaya Emekli-Sen Aliağa Şube yönetim kurulu üyeleri, Emekli-Sen Karşıyaka Şube Başkanı Öznur Kılıç, Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, CHP Aliağa İlçe Parti Başkanı Özcan Durmaz, ÖDP İzmir İl Başkanı İsmail Ortaköy ve çok sayıda Emekli-Sen üyesi katıldı.

Kurultayda Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Haldun Sulanç, Karşıyaka Şube Başkanı Öznur Kılınç, Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli ve Üye Mustafa Berkbaş divan kurulunda yer aldı. Gerçekleştirilen seçimlerde Eğitim-Sen Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Asil üyeleri Sabahattin Yeşiltepe, Salih Karadayı, Bülent Tuğrul Ergin, Mukaddes Gündüz, Levent Daşkın’ın görevlerine devam etmesi kararı alındı. Denetleme kurulu asil üyeliklerinde ise M. Aydın Güneri, Ergin Düzkaya, Sezai Özkan yer alacak.

YEŞİLTEPE, “EMEKLİ-SEN’İ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ”

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe, “Biz şubenin atanmış yöneticileriyiz, şimdi de adayız. Bizden önce bu bayrağı alıp başarılı bir şekilde götüren, Aliağa’yı Emekli-Sen ile tanıştıran Sayın Başkan Hasan Karaşahin’e teşekkür ediyorum. Biz de kendi çabalarımızla Emekli-Sen’i daha ileriye götürmek istiyoruz. Ülkemiz karanlık bir dönemden geçiyor. El yordamıyla ilerlemeye çalışıyoruz. Biz emekliler bugün ülkede 11 milyon, İzmir’de 600 bin, Aliağa’da 9 bin kişi, çalışırken yediğimiz darbelerle emekli olduktan sonra, devlete yük oluyorsunuz diye bizi hor gören zihniyeti eriştiğimiz güçle ve sayıyla yenmek için mücadele edebiliriz. 1995 yılından beri DİSK’in şanlı tarihinde yerimizi aldık. Biz örgütlü olduğumuz sürece bizi yıkacak hiçbir güç yok. Geleceğimiz olan çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakalım” şeklinde konuştu.

SULANÇ, “12 YILDIR EMEKLİYE HİÇBİR ŞEY VERİLEMEDİ”

Kurultayda konuşan Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Haldun Sulanç ise, “TÜİK verilerine göre emeklilerin yüzde 85’i borçlandırılmış. Kredi kartları, banka borçlarıyla iç içe yaşıyoruz. 12 yıldır emekliye hiçbir şey verilemedi. Reel anlamda aldığımız maaşlar şu anda 2002’nin gerisinde. Her beş gencimizden biri işsiz. DİSK Emekli-Sen olarak üretiyoruz, kamuoyu oluşturuyoruz” dedi. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler