131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BÜYÜKŞEHİR, ARICILIK EĞİTİMİ VERECEK

21 Mart 2017, Salı 07:05

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede arıcılık yapmak isteyenlere eğitim verilecek. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’ne başvurarak eğitimlerin tamamına katılanlar tarımsal desteklemelerden de faydalanacak.

Aliağa Bal Üreticileri Birliği'nin, ilçede arıcılığın geliştirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı'ndan kurs talebine olumlu cevap geldi. İlçede arıcılık yapmak isteyen herkese Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden gelen eğitmenler tarafından 5 gün boyunca kurs verilecek. Kursların tamamına katılan kursiyerlere tarımsal desteklemede de bulunulacak. Eğitimlere katılmak isteyenlerin Perşembe gününe kadar Aliağa Bal Üreticileri Birliği'ne başvuruda bulunması gerekiyor.

"HERKES YARARLANABİLECEK"

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,"Birlik olarak geçtiğimiz aylarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı'na ilçemizde arıcılığın geliştirilmesi amacıyla yardımda bulunulmasını talep etmiştik. İlçede 60'ı Birlik üyesi olmak üzere, birlik üyesi olmayan kişilerle birlikte 200'e yakın kişinin arıcılıkla ilgili tarımsal desteklemelerden yararlanması için müracaatta bulunmuştuk. Yaptığımız müracaata olumlu cevap aldık. Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı, bize bu konuda destekte bulunacaklarını ifade ettiler. 18 yaşını doldurmuş, 65 yaşını geçmemiş, kamuda çalışmayan, genellikle köylerde yaşayan, dar gelirli bay ve bayanlardan oluşan herkese, verilecek eğitimlerin ardından arıcılıkla ilgili gerekli desteğin yapılabileceğini bildirdiler." dedi.

KOVAN, ARI MALZEMESİ VE ARI DESTEĞİ YAPILACAK

Bu eğitime katılarak desteklemelerden yararlanmak isteyenlerin Perşembe gününe kadar Aliağa Bal Üreticileri Birliği'ne başvurmaları gerektiğini söyleyen Karcı, "Başvurular Perşembe günü sona erecek. Şu ana kadar 70'in üzerinde talep var. Kursa katılmak için arıcılıkla ilgili herhangi bir belge gerekmiyor ve katılımcı sayısında bir sınırlama yok. Perşembe gününe kadar yapılan başvuruları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı'na ileteceğiz. Onlar da bu sayıya göre ilçemizde Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden profesörlerin katılacağı 5 günlük kurs düzenleyecekler. Kurslar sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitime tam gün katılan kursiyerlere kovan, arı malzemesi ve arı desteği yapılacak. Eğitime birlik üyeleri katılmayacaklar ancak onlara da Tarımsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından ana arı desteği verilecek. Eğitimlere katılmak isteyenler 0532 226 49 37 numaraya bilgilerini mesaj atarak ulaştırabilirler." diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler