131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÇOCUKLAR KUKLA GÖSTERİSİ İLE EĞLENDİ

21 Mayıs 2018, Pazartesi 06:47

     


Aliağa Belediyesi’nin Sanat Sokağı, Yeni Şakran Mahallesi ve Helvacı’da gerçekleştirdiği geleneksel ramazan etkinlikleri ilgiyle karşılandı.

Aliağa Sanat Sokağı ve Yeni Şakran Mahallesi’nde organize edilen geleneksel ramazan etkinlikleri Aliağalılara keyifli saatler yaşattı. Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin gözde kuklası Marmelat “Aliağa’da Ramazan” etkinlikleri kapsamında Yeni Şakran Düğün Salonu’nda sahne aldı. Eğitmen Çiğdem Dağtekin’in Kukla Marmelat ile yaptığı Vantrolog gösterisi özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Etkinliklerde Marmelat kukla gösterisinin yanı sıra Karagöz- Hacivat orta oyunu, meddah ve Hayali Tuncer Savcı tarafından gerçekleştirilen gölge gösterisi de çocukların beğenisini kazandı.

Ramazan ayı boyunca devam edece etkinlikler kapsamında Aliağalılar için Sanat Sokağı’nda Türkiye’nin önemli Santur Sanatçılarından Sedat Anar sahne aldı. Semazen gösterisi ile zenginleştirilen dinleti katılımcılara keyifli anlar yaşatırken Anar’a neyde Tolga Saraç, bendir de ise Fazıl Karagöz eşlik etti. Etkinlikler sırasında vatandaşlara ve çocuklara pamuk helva, patlamış mısır ile eski ramazan günlerini anımsatan Osmanlı şerbeti ve macunu da ikram edildi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler