131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TANSEL ÇÖLAŞAN 4. KEZ BAŞKAN

21 Haziran 2016, Salı 07:09

     


Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 14. Olağan Genel Kurulu, 18- 19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi.

MEB Şura Salonu'nda düzenlenen kurulda, 3 dönemdir ADD Genel Başkanlığı görevini sürdüren Tansel Çölaşan ile Sevil Nazan Keskin genel başkanlık için yarıştı. Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin belirlendiği seçimde Çölaşan, yeniden ADD Genel Başkanı oldu.

ÇÖLAŞAN, “HİÇ BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"

Olağan genel kurul, adaylardan Keskin’in konuşmasıyla başladı. Keskin konuşmasında, ADD olarak bir vakıf üniversitesi kurmaya ve Atatürkçü gençler yetiştirmeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Keskin, adaylar arasında ideoloji farkı olduğuna yönelik düşüncelere de karşı çıkarak, “Eğer başkan adayları arasında Kemalist düşünceden farklı ideolojide olan olsaydı, dernek işlevini kaybetmiş olurdu” dedi. Daha sonra kürsüye çıkan Genel Başkan Tansel Çölaşan da, genç bir kadın adayın başkan adayı olmasının ADD için güzel bir gelişme olduğunu belirterek, başkanlığı dönemindeki başarılar ve hedeflerinden bahsetti. Çölaşan, hiç bir siyasi parti ile bağlarının olmadığını ifade ettiği konuşmasında, “Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Hiç bir siyasi parti bize Kunta Kinte muamelesi yapamaz. Üyelerimiz her seçimde Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirmiş birer birey olarak oylarını özgürce kullanırlar” dedi.

"BASKILARDAN KORKMADIK"

Çölaşan, Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve davaları sırasında hedefe oturtulan bir dernek olmalarına ve o dönem başkanları olan Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un tutuklanmasına karşın hiç bir baskıdan korkmadıklarını ve mücadele etmeye devam ettiklerini belirtti. Eruygur’un tutuklanmasından sonra devraldığı başkanlık koltuğunda bugüne kadar birçok kazanım elde ettiklerini ifade eden Çölaşan, derneğin daha fazla örgütlenmeye ve üyeye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Türkiye kritik süreçlerden geçiyor. Cumhuriyet kazanımlarına karşı savaş giderek artıyor. Bugüne kadar korkarak evinden çıkmayanlar, sıranın kendisine gelmediğini ya da gelmeyeceğini düşünenler de artık tehlikenin farkında. Bu nedenle ADD olarak çok önemli bir misyon taşıyoruz. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KESKİN, "MÜCADELE GÖREVİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin belirlendiği seçim sonucunda, 3 dönemdir ADD Genel Başkanlığı görevini yürüten Tansel Çölaşan yeniden başkan seçildi. Diğer aday olan ADD Aliağa Şubesi eski Başkanı Sevil Nazan Keskin ise 278 oy aldı. Nazan'ın listesinden 26 yaşındaki Ömer Kaya 305 oyla, Çölaşan'ın listesini delerek, Genel Merkez Yönetim Kurulu'na girebilen tek isim oldu. 14. Olağan Genel Kurulu ve seçim sonucuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Sevil Nazan Keskin, "Önemli olan ADD'nin Türkiye'deki mücadele bayrağının yükselmesidir" dedi. ADD 14. Genel Kurulu'nda kendisi ve listesinin bir kadro hareketi olarak, daha güçlü bir ADD örgütü için çıktıklarını belirten Keskin, "Deneyim, birikim ve bilginin gençliğin dinamizmiyle harmanlandığı bir kadromuz vardı. Bu kadrodan sadece bir gencimiz genel yönetim kuruluna girebildi. Gencimizin dışındaki diğer arkadaşlarımız yedek listede kaldılar ama önemli olan Muammer Aksoy'un kuruluş felsefesi doğrultusunda onurlu bir tavır koymaktı. Biz arkadaşlarımla birlikte bu onurlu tavrı koyduk. ADD bugün içinde bulunduğu durumda ne yazık ki Türkiye'nin kaldıracı olabilecekken, sivil toplum örgütü haline dönüştürülmüş bir görüntüdedir. Biz bunun değişebilmesi için çalışan, örgütten gelen bir kadronun daha üretken bir anlayışla görev yapacağına inanıyorduk. Örgütümüzün kararına saygımız var. Mücadelemiz her zaman olduğu gibi devam edecek. Bu kadroda yer alan bizler ve bize destek veren delegasyonun mücadele görevini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler