131019098
26 Nisan 2024, Cuma

KOZAK YAYLASI’NIN SERİNİNDE ENGELSİZ KAMP

21 Temmuz 2018, Cumartesi 06:49

     


Çoğunluğu İzmir’in Foça İlçesi’nden katılan 130 engelli için Bergama Kozak Yaylası’nda iki günlük kamp gerçekleştirildi. Katılımcı engelliler bu yıl ikinci kez düzenlenen kampın geleneksel hale getirilmesini talep ediyor.

Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Foça Forum Platformu öncülüğünde bazı STK’larında desteğiyle düzenlenen kamp 18-19 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Foça ve İzmir’in diğer bazı ilçelerinden gelen katılımcıların sayısı gönüllüler ve refakatçilerle birlikte 280’i buldu. Kozak Yaylası’nın serininde, fıstık çamları arasında, 140 adet çift kişilk çadır, seyyar mutfak ve diğer donanımlarla mini bir kent kuruldu. Gündüz aktivitelerinden sonra gece yakılan kamp ateşinin etrafında şarkılar türküler söylendi, müzik, dans ve sportif performanslar izlendi.

Kamp sorumlusu Şebnem Sezer geçen yıl 50 kişiyle gerçekleştirdikleri kampa bu yıl yoğun talep olduğunu ve olanaklar ölçüsünde çok kişiyle bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi. Şebnem Sezer; “ Amacımız öncelikle, bedensel ve zihinsel engellilerin yaşamları boyunca ulaşmaları zor gibi görünen kamp hayatını yaşamalarını ve onların kendilerine olan güvenlerini artırmayı sağlamak. Yaşamın tüm alanlarını etkin kullanabileceklerini, fiziki çevreye, ulaşım araçlarına, hem kırsal hem de kentsel alanlardaki hayata erişebileceklerini göstermek. Bizlerin de duyarlı ve mutlu bir toplum için engelli vatandaşların engellerini engel olarak görmeden yaşama kültürünü benimsememiz gerek. Engelli kardeşlerimiz ve gönüllüler; burada farklı bir deneyim yaşadılar. Bazıları evlerinden dahi çıkamayan bu kardeşlerimiz, çocuklarımız engel gibi gördükleri bazı şeylerin biraz çabayla engel olmaktan çıktığını gördüler. Bizce esas engel bu olanakları yaratmayan ve bu vatandaşları eve kapatan yanlış zihniyettir. Doğayla buluşmak, bütünleşmek, eğlenmek, aileleri ile birlikte yüreklerindeki mutluluğu şarkılara dökmek onlarında hakkı. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ediyoruz. Bu etkinliğin geleneksel hale gelmesini istiyor ve ilgili kurum ve kuruluşlardan ilgi ve destek bekliyoruz” dedi. İki gün ve bir gece süren Kozak Engelsiz kampı gelecek yıl tekrar buluşma istek ve dilekleriyle önceki gün sona erdi.  

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler