131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

AHİLİK HAFTASI İÇİN LOKMA HAYRI

21 Eylül 2017, Perşembe 06:17

     


Bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında 30. kez kutlanan olan Ahilik Haftası İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İESOB başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Toplantı Salonu’ndaki törenle başladı.

Ahilik Haftası açılış töreninin sonunda İlin ahisi, kalfası ve çırağı açıklandı. İlin Ahisi seçilen fırıncı Talip Akıncı, ilin kalfası elektronikçi Tufan Mallı ve ilin çırağı oto tamircisi Fatih Erkan'a özel kıyafetler törene katılan protokol üyeleri tarafından giydirildi.

Kutlamalar çerçevesinde Aliağa Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından da vefat eden esnaf ve sanatkarlar için bugün saat 12.00’de Demokrasi Meydanı’nda, 15.30’da da HABAŞ Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde; yarın saat 12.00’de de Aliağa Küçük Sanayi Sitesi Mescidi önünde lokma dökülecek.

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 800 yıllık geçmişi olan Ahilik kültürünü yaşatmak için her yıl kutladığımız Ahilik Haftası dolayısıyla tüm esnaf ve sanatkarlarımıza tebriklerimi ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek tüm Aliağalıları lokma hayrına davet etti.

(BÜLENT PINARBAŞI) 







 
Son Eklenen Haberler