131019098
19 Mart 2024, Salı

DOKTORA HAKARETE 4 BİN 800 TL CEZA

22 Mart 2017, Çarşamba 07:05

     


Aliağa Devlet Hastanesi'nde, isteğini yerine getirmediği gerekçesiyle doktoruna hakaret eden bir şahısa Mahkeme 4 bin 800 TL para cezası verdi.

Edinilen bilgilere göre, Aziz C.B. (57) geçtiğimiz yıl Mart ayında, Aliağa Devlet Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Osman Saffet Doğanay'a muayene olmak için gitti. Dr. Osman Saffet Doğanay, adli bir vaka nedeniyle rapor yazdığı esnada sırasını beklemeden eşiyle birlikte odaya giren Aziz C.B. (57), doktora durumunun acil olduğunu belirterek rapor yazmayı bırakıp kendisiyle ilgilenmesini istedi. Doktor ise adli bir vaka nedeniyle rapor yazdığını belirterek, bir kaç dakika odada beklemelerini söyledi. Aziz C.B., odada bir kaç dakika bekledikten sonra doktordan kendisine beyin tomografisi yazmasını istedi. Doktorun tomografiyi gerektiren bir durum olmadığını söylemesi üzerine sinirlenen Aziz C.B., ağır hakaretler ederek eşiyle birlikte doktorun odasından çıktı. Koridorda da doktora küfürler eden Aziz C.B., hastaneden ayrıldı.

Opr. Dr. Osman Saffet Doğanay'ın Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunması üzerine, görev başındaki doktora hakaretten Aliağa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Aziz C.B.'nin davası 27 Ocak 2017'de sonuçlandı. Yaklaşık 1 yıl süren davanın ardından Mahkeme, Aziz C.B.'ye doktora hakaretten 4 Bin 800 TL adli para cezası verdi. Aziz C.B.'nin sabıkasız olması nedeniyle aldığı para cezası 5 yıl süre ile ertelendi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler