131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BURCU ve PINAR ANISINA

22 Nisan 2015, Çarşamba 09:47

     


1990'lı yılların başında kurulan Aliağa Belediyesi Bayan Hentbol takımı, vefat eden takım arkadaşları; Burcu Yorgun ve Pınar Arslan'ın anısına bir araya geldiler.

Bir zamanlar Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden ve 10 yıl önce ilgisizlikten kapanan Aliağa Belediyesi Bayan Hentbol Takımı oyuncuları, vefat eden arkadaşları; Burcu Yorgun ve Pınar Arslan'ın anısına bir araya geldiler. Hentbolcular, üzerlerinde vefat eden arkadaşları Burcu Yorgun ve Pınar Arslan'ın resmi bulunan formalar giyip bir de maç yaptılar. Sosyal Medya üzerinden örgütlenerek Pazar günü Petkim Spor Salonu'nda son antrenörleri Fehim Yağmur'un yönetiminde bir araya gelen Hentbol Takımı'nın son kaptanı Özge Özakıcı, arkadaşları adına Burcu Yorgun'un annesi Şenay Yorgun'a ve Pınar Arslan'ın annesi Hamdiye Arslan'ı da davet ederek onlara birer buket çiçek verdi. Duygusal anların yaşandığı buluşmada; çoğu evlenmiş ve çocuk sahibi olan bayan hentbolcular 7'şer kişilik takım kurarak yaptıkları maçın seyircileri ise eşleri ve çocuklarıydı.

ÖZAKINCI, 'AMACIMIZ SPOR YAPAN BİR KENT'

Takımın son kaptanı Özge Özakıncı, kurulacak olan bir hentbol takımına her türlü katkıyı koymayı amaçladıklarını belirterek "Biz hentbolu seviyoruz. Bir mesajla 14 arkadaşımız bir araya geldik. Şimdilik amacımız, en azından bir Veteran takımı kurarak bu spor dalını Aliağa'da yaşatmak istiyoruz" diyerek, yetkililerden katkı ve yardım beklediklerini söyledi.

'SPOR DALLARI BİR BİR YOK EDİLDİ'

Aliağa'da salon sporlarının yapılabilmesi için çok önemli tesislerin bulunduğunu belirten Özakıncı, "Aliağa'da hentbol vardı, kapandı. Futbol takımı vardı, kapandı. Basketbol takımı vardı daha sonra da kapandı. Tüm bunlara üzülüyoruz. Amaç tabi ki süper liglerde oynamak. Ama ekonomik koşullar yetmiyorsa da hiç olmazsa bu branşları yok etmek yerine amatörce yaşatalım.

Aliağa genç bir nüfusa sahip. Bu gençlerimize spor yapacak ortamlar yaratmalıyız. Bunun için gerek hem tesis alt yapımız, gerekse eğitmen altyapımız var. Ben belediyede 15 yıl spor yaparak Aliağa'yı çeşitli müsabakalarda temsil ettim. Şimdi bir spor uzmanı olarak çalışıyorum. Ben ve diğer takım arkadaşlarım kendimizi Aliağa'ya borçlu hissediyoruz. Bize bu imkanın sağlanmasını istiyoruz” diye sözlerini tamamladı.

KİMLER KATILDI:

Yaklaşık 10 yıl önce Süper Lig’de oynarken kapanan Aliağa Belediyesi Bayan Hentbol takımının son oyuncularında oynayan: Hale Özakıncı Karakoç, Özge Özakıncı, Burcu Yelkenci Öz, Emine Erşan, Esin Bayar, Arzu Karakaya, Aysun Türkoğlu, Evrim Düzkaya Kaptan, Ruken Çuhadar, Ayça Canıtez, Gözde Demir, Asiye Erçetin, Fatma Yılmaz, Arzu Uysal, Refika Rüzgar Pazar günü biraraya geldiler. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler