131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TURİZM HAFTASI KUTLANDI

22 Nisan 2017, Cumartesi 06:14

     


Toplumda turizm bilincini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Aliağa’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. Aliağa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 41’inci kez gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulunun hazırlamış olduğu Turizm Haftası programına Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, MHP ilçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda davetli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programı Türkiye turizmini tanıtan kısa film gösterimi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına İngilizce Öğretmeni Mustafa Gök yaptı. Uygarlıkları beşiği kabul edilen, çok zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip olan ülkemizin, eşsiz doğal güzellikleriyle birlikte değerlendiğinde, turizm potansiyeli bakımından dünyanın en önemli ülkelerinden biri durumunda olduğunu belirten Gök, “Turizm kaynaklarımızı canlı tutmak noktasında her Türk vatandaşına bazı sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların başında tarihi ve turistik yapıların korunması gelmektedir. Dedelerimizden bizlere miras bırakılan bu tarihi değerlerin korunması hem bir vatandaşlık görevi, hem de ülke ekonomisine yapılacak dolaylı bir katkıdır. Ülkemize gelen turistlere en iyi şekilde davranmak, Türk misafirperverliğini en iyi şekilde temsil etmek de bir diğer sorumluluğumuzdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır’ “dedi.

Program öğrenciler tarafından sahnelenen Aşuk ile Maşuk gösterisi ve hikayesi olan türkülerimiz ve halk oyunlarımız gösterisi ile son bulurken, Aliağa İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, yapılan bu programa emeği geçen tüm öğrencilere teşekkürlerini ileterek “Turistler, yabancılar görsün diye değil, bu topraklar bizim milletimizin, bizim insanımızın, sizlerin, bizlerin, özgürce, hür bir şekilde yaşamamız içindir. Vatanımıza sahip çıkalım. Temiz tutalım, koruyalım. Bu vatan bizler içindir. Yabancılar gelip gezsinler diye değil. Tarihi değerlerimize, milli değerlerimize sahip çıkmalıyız. Gençler, sizler vatanımıza, milletimize sahip çıkmaya devam edin. Çünkü başka gideceğimiz ne toprağımız, ne de vatanımız vardır. Bizim ülkemiz, dünyanın en güzel cennet vatanıdır” diye sözlerini tamamladı. Programın ardından protokol üyelerine, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri tarafından hazırlamış olan yöresel yemeklerin ikramları yapıldı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler