131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

MARKETLER BELİRLİ SAATLERDE AÇIK OLACAK

22 Nisan 2020, Çarşamba 06:04

     


Bugün saat 24.00 itibariyle başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü bir duyuru paylaştı. 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri marketler ile bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek. 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün genelgeleri ile 22 Nisan 2020 tarihi saat 24.00 ile 26 Nisan 2020 tarihi saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşların sokağa çıkmalarının kısıtlandığı bildirildi.

Cumartesi ve Pazar günleri marketlerle bakkallar kapalı

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili detayları duyurdu. Buna göre; Salı ve Çarşamba günleri market ile bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Perşembe ve Cuma günleri marketler ve bakkallar 09.00-14.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek. Aynı saatler arasında marketler ve bakkallar adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler. Belirtilen yerler Saat 14.00’den sonra kapalı olacak. 25 Nisan Cumartesi ve 26 Nisan Pazar günleri marketler ve bakkallar kapalı olacak. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacak. Perşembe ve Cuma günleri vatandaşların dışarı çıkamadığı saatler ile Cumartesi ve Pazar günleri tatlı satış amaçlı işyerleri sadece adrese servis şeklinde satış yapabilecekler.

Pide ve ekmek satışı belli kriterlere göre yapılacak

Ramazan ayı münasebetiyle, sokağa çıkma kısıtlamasının olacağı günler olan Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı yerler sadece evlere paket servis şeklinde olmak üzere hizmet verebilecek. Ekmek ve pide ile ilgili olarak yine fırınlar tarafından mahalle aralarında belirlenen kriterlere göre satış yapılacak. Daha önceden konu ile ilgili olarak alınmış olan kararlar ve genelgelere uyulacak. Uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılacak.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler