131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ŞAKRAN CEZAEVİ’NDE TAHLİYELER BAŞLADI

22 Ağustos 2016, Pazartesi 06:56

     


Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı, mahkumların erken tahliye olmasını öngören Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Şakran Cezaevi'nde tahliyeler akşam saatlerinde başladı.

Mahkumların erken tahliye olmasını öngören Bakanlar Kurulu Kararı’nın yürürlüğe girmesiyle mahkum yakınları Aliağa’nın Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önüne koştular. Heyecanlı bir şekilde cezaevine giden mahkum yakınları kararı memnuniyetle karşıladı. Heyecanlı bekleyişin ardından, yakınlarını cezaevi kapısında görenler büyük sevinç yaşadı. İşlemleri tamamlanarak gruplar halinde tahliye edilen bazı mahkumlar, ellerindeki muhabbet kuşları ve yaptıkları el işleri ile dışarı çıktı ve cezaevi önünde kendilerini bekleyen aileleri ile sarılarak, sevinç çığlıkları atıp özlem giderdi.

60 günü varken tahliye olan Muzaffer Çelik “Erken çıktığım için mutluyum başka ne söyleyeyim. Allah'ıma çok şükürler olsun bugünleri de gösterdi. 60 gün daha yatmamız gerekiyordu. Burada bir gün bile önemli" dedi. Tahliye olan bir diğer mahkum ise “Mutluyuz o kadar insan cezaevlerinde yatıyor inşallah onlarda ailelerine kavuşur. Bu sevinci diğer mahkumların da yaşamasını isteriz. Biz sevdiklerimize kavuştuk onlar da kavuşsun. Allah devletimizden, milletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun” diye konuştu.

Şakran Cezaevi önünde eşinin tahliyesini bekleyen Şebnem Ufakelmas , “Eşimin bir yıldan az bir süresi kaldı. Televizyonlar, tahliye edileceklerini söylüyor. 3 günden beri burada hepimiz bekliyoruz. Bir an önce çıkartılsınlar. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilmiyorum, işlemler çok yavaş ilerliyor. Gece gündüz burada gördüğünüz gibi çoluk çocuk bekliyoruz. Çimenler üzerinde yatıyoruz. Belli bir saatten sonra ne tuvalet, ne de su ihtiyacını karşılayamıyoruz. İşlemlerin hızlandırılarak mahkumların biran önce ailelerine kavuşmasını istiyoruz. Çıkarlarsa tüm aileler mutlu olacak” dedi.

Yakınları tahliye edilmeyen bazı ailelerin bekleyişleri devam ederken, kararnameden yararlanacak mahkumların cezaevinden tahliyelerine peyderpey devam edileceği öğrenildi.

(NİMET ERGÜN)  







 
Son Eklenen Haberler