131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ADAL ALTAY İDDİALARI YANITLADI

23 Ocak 2018, Salı 07:05

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, yarın gerçekleştirilecek olan kongre öncesi başkan adaylarından Şevket Çetin’in kendisine yönelik iddialarına cevap verdi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu yarın saat 10.30’da Aliağa Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek. Genel kurulda mevcut Başkan Adal Altay ve Başkan Adayı Şevket Çetin başkanlık için yarışacak. Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, kongre öncesi yaptığı açıklamada yeniden başkanlığa aday olduğunu belirterek, tüm kooperatif üyelerini genel kurula davet etti. Altay, başkan adaylarından Şevket Çetin’in geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir basın toplantısında kendisine yönelik iddialarına da cevap verdi.

“SEN KAÇ SENEDİR MUHTARLIK YAPIYORSUN?”

Kendisinin 31 yıldır kooperatife başkanlık yaptığı iddiasına cevap veren Altay, “Ben 31 sene değil, 22 senedir başkanım. Daha önce Osman Şirin döneminde ikinci başkandım. 1996 yılından bu yana Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığını yapıyorum. Bu arkadaşlar her şeye muhalefet. Muharrem Şen, benim kaç yıldır başkan olduğumu sorguluyor. Sen kaç senedir muhtarsın? Belki 20 yıldan fazladır muhtarlık yapıyor. Bunu niye dile getirmiyorsun?” dedi.

“ÜYE LİSTESİNİ İSTEMELERİ YASAL DEĞİL”

Başkan Adayı Şevket Çetin ve arkadaşlarının, kendisinden kooperatif üye listesini istemelerinin yasal olmadığını ifade eden Adal Altay, “Bu listeyi ben değil, hiçbir yerden alamazlar. O listede üyelerin kişisel bilgileri var. Bunları bir başkası ile paylaşmamız sakıncalı. Bu bir suçtur. O kişi bilgilerinin bir başkasıyla paylaşıldığına dair şikayette bulunsa biz ceza veya ihtar alırız. Bunun yasal olmadığını bilmeleri lazım.” diye konuştu.

“1 HAFTA KALA ADAYLIKLARINI AÇIKLIYORLAR”

Şevket Çetin, Ferhat Balın ve Muharrem Şen’in kendisini ziyarete geldiklerini ve bunları yüzlerine karşı da söylediğini belirten Altay, “Yanlarına bir avukat alıp dün beni ziyarete geldiler. Üye listesini onlara vermediğim için benim hakkımda rapor tutmak istediler. Avukata da bunun yasal olmadığını söyledim. Seçime gireceklerini ve yönetim kurulu listesini hazırlayamadıklarını söylediler. Madem bu kooperatife aday olacaksın neden bir hafta kala çıkıyorsun, birkaç ay önceden çık, hazırlıklarını da ona göre yap. Seçime kalmış 1 hafta, adaylıklarını açıklıyorlar, liste hazırlayamadık diyorlar.” ifadelerini kullandı.

“HEM KREDİ ÇEKİYORLAR, HEM ÜYE OLUP OLMADIKLARINI BİLMEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLAR”

Başkan Adayı Çetin ve basın toplantısına katılan beraberindeki esnaf arkadaşlarının kooperatife üye olup olmadıklarını bilmediklerini ifade ederek yalan söylediklerini dile getiren Adal Altay, “Üye olup olmadıklarını dahi bilmediklerini söylüyorlar. Yalan. Muharrem Şen buradan kredi kullandı, Ferhat Balın birkaç hafta önce 80 Bin TL kredi başvurusunda bulunup sonra başvurusunu geri çekti. Hem kooperatiften kredi başvurusunda bulunup, kredi çekiyorlar, hem de çıkıp ‘Üye olup olmadığımızı dahi bilmiyoruz’ diyorlar. Kooperatif üyesi olmayan bir kişi nasıl gelip buradan kredi çeksin.” diye konuştu.

“KOOPERATİF ORTAKLARININ TAMAMINA DAVETİYE GÖNDERDİK”

Mevcut kooperatif yönetiminin gizli saklı seçime gitmeye çalıştığı iddialarına da açıklık getiren Altay, “732 kooperatif ortağının tamamına genel kurul tarihinden bir ay önce PTT aracılığı ile davetiye gönderdik. Davetiyeler ortaklarımızın bir kısmına ulaşmış, bir kısmına ulaşmamış. Buradaki PTT’de bir sıkıntı var. PTT müdürünü işini düzgün yapmadığı için ilgili kurumlara defalarca şikayet ettik. Gönderdiğimiz davetiyelerin bir kısmı hala kooperatif üyelerine ulaşmamış. Benzer sıkıntı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimi öncesinde de yaşanmış. Burada bizim bir hatamız yok, PTT’nin hatası var.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler