131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BU YOL NE ZAMAN BİTECEK?

23 Mart 2015, Pazartesi 10:02

     


Günde binlerce aracın gelip geçtiği İnönü Caddesi’ndeki (Rafineri yolu) yol yapım çalışmalarının aylardır tamamlanmaması, yolu kullanan vatandaşları isyan ettiriyor.

Tüpraş, Gemi Söküm, LPG dolum tesislerinin yanı sıra çok sanayi kuruluşuna gelip giden binlerce aracın kullandığı yol aylardır bitmek bilmiyor. Yağmur yağdığında çamur deryasına ve çukurların göle döndüğü yol, zemin kuruduğunda ise toz deryasına dönüyor.

İşleri gereği yolu her gün kullanmak zorunda kalan sürücüler, “İyi ki Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi işbirliği ile yapılıyor. Buna rağmen 2 aya yakın bir süredir tamamlanamadı. Ne zaman da biteceği belli değil. Bitsin artık bu çile” diyorlar.

Diğer yandan, Aliağa Endüstri Meslek Lisesi ve Aliağa Meslek Yüksekokulu öğretmen ve öğrencileri de aynı dertten muzdarip olduklarını belirtiyorlar. Yoldan geçen araçların çukurda biriken suların sıçraması sonucu üzerlerinin kirlendiğini söyleyen öğrenciler, çukurlara girip çıkarken kamyon ve tankerlerin çıkardıkları gürültünün de ayrı bir rahatsızlık verdiğini ifade ediyorlar.

Aliağa Belediyesi; çalışmaların asfalt makinesinin başka bir yol çalışması alanında programlanmış olmasından dolayı geciktiği belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi; çalışmaların hava muhalefetinden etkilendiğini, çalışmalara hız verildiğini ve yol yapımının kısa sürede tamamlanacağını belirtiyorlar. Vatandaşlar ise, “Yolu, ister Büyükşehir, ister küçükşehir yapsın. Kim yaparsa yapsın ama biran önce yaparak bizi bu çileden kurtarsınlar” diyorlar. (Şahap Avcı)







 
Son Eklenen Haberler