131019098
26 Nisan 2024, Cuma

"METAL İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ"

23 Mayıs 2015, Cumartesi 09:33

     


Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Aliağa Şubesi iş bırakma eylemi yapan Metal İşçileri'ne destek niteliğinde 'Renault İşçileri Yalnız Değildir' başlıklı bir basın açıklamasında bulundu.

Bilindiği üzere, DİSK/Birleşik Metal İş sendikasına üye 15 bin işçi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası'nın imzaladığı toplu iş sözleşmesini gelecek güvenceleri olmadığı gerekçesi ile kabul etmeyerek grev kararı almıştı. Ardından Renault işçileri de kendilerine sunulan toplu iş sözleşmesini kabul etmeyerek yeni bir grev kararı aldı.

"TALEPLERİ DERHAL KARŞILANMALI"

Eğitim-Sen Aliağa Şubesi temsilcileri de patronların işverenlerine toplu sözleşme dayatarak, metal işçilerinin haklarını hiçe saydığını ifade ederek bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamayı Eğitim-Sen Aliağa Şubesi Başkanı Mehtap Akyıldız okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Eğitim-Sen olarak belirtmek isteriz ki, sendikalar işçilerin ve emekçilerin haklarını savunan, onların iradesine uygun biçimde hareket etmesi gereken örgütlerdir. Dolayısıyla Renault işçileri şahsında metal işçilerinin talepleri, emekten yana olan tüm sendikalar tarafından desteklenmelidir. Bu nedenledir ki bizler, eğitim ve bilim emekçileri olarak, Renault işçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor ve taleplerinin derhal karşılanmasını istiyoruz."

EYLEME KİMLER KATILDI?

Açıklamanın yapıldığı ilçede yer alan Demokrasi Meydanı'nda sendika üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Halkların Demokratik Partisi'nin temsilcileri ile vatandaşlar da destek vermek amacı ile hazır bulundu. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler