131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BAŞKAN GELENEĞİ BOZMADI

23 Haziran 2015, Salı 10:42

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Kreşinin kapatılması ile ilgili eleştirilere daha önce de farklı konularda yaşanan olaylarda olduğu gibi basın açıklaması yapmak yerine sosyal medya hesabından cevap verdi.

1992 yılından bu yana hizmet veren Belediye kreşinin kapatılma kararı sonrası kreşteki çocukların velileri Cuma akşamı yanlarına çocuklarını da alarak Aliağa Belediyesi önünde ve Belediye Sosyal Tesisleri önünde eylem yapmıştı. Kendilerine kreşin kapatılmasıyla ilgili gerekçeyi açıklayacak bir yetkili bulamayan veliler hafta sonu da eylemlerini sürdürdü. Cumartesi akşamı yine Belediye Sosyal Tesisleri önünde buluşan öğrenci velileri çimlerin üzerine yer sofrası kurarak hep birlikte iftar yaptılar. Veliler bu eylem sonrasında da amaçlarına ulaşamadı, açıklama yapacak bir yetkili bulamadılar. Eyleme katılan veliler birlikte yaptıkları iftarın ardından da kreşin kapatılma kararını protesto etmeyi sürdürdü. Kafeler Caddesinde yürüyüş yapan veliler daha sonra Açık Hava Tiyatrosu önünde sloganlar atarak Belediye Başkanı Serkan Acar’ı bu kararından dolayı protesto etti. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz da velilere destek vererek yapılan eylemlere katıldı.

DURMAZ; “İLK KEZ MHP’Lİ BELEDİYE BÖYLE BİR KARAR ALDI”

Yaklaşık 100 öğrencinin kayıtlı olduğu belediye kreşinin kapatılma kararıyla ilgili yerel basını açıklamalarda bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik yapmaktan vazgeçmiş göründüğünü vurguladı. Durmaz; “Geçenlerde engelli rehabilitasyon merkezini kapatmak istediler. Bizim mecliste karşı çıkmamızla kapatamadılar. Ani bir kararla belediye çocuk kreşinin kapatılacağı kararı velilere bildirildi. Belediyeler kar etme amacı olan kurumlar değildir. Belediye buraları kar zarar hesabı yapmadan çalıştırmalıdır. Alınan karar yanlıştır. O zaman SHP tarafından kurulan ve 20 yılı aşkın süredir hizmet veren kreş, ne CHP'li ne de AKP'li belediyeler tarafından kapatılma kararıyla karşı karşıya kalmadı. İlk kez MHP'li bir belediye böyle bir karar aldı. Velilerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olacağız” diye konuştu.

ACAR GEREKÇEYİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Yoğun eleştiriler ve CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın açıklamalarının ardından bir açıklama da Belediye Başkanı Serkan Acar’dan geldi. Belediye Başkanı Acar her zaman olduğu gibi bu tip olayların ardından basın açıklaması yapmak yerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapmayı tercih etti. Acar, sosyal medyadaki kişisel hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada kreşin kapatılma kararının gerekçesini açıkladı, açıklamasında CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ı da sert bir dille eleştirdi. Acar açıklamasının giriş bölümünde; “Değerli Aliağalılar, yine bir süreç, yine aynı zihniyet, yine değişimin karşısında akıl tutulması. Aliağa’da bir belediye, belediyede işletmeler, işletmelerde siyaset, siyasette zehir beyinler” ifadelerine yer verdi.

“AYDA 65 BİN TL ZARAR EDİYOR”

Kreşin fiziki yapısının felç durumda olduğunu söyleyen Başkan Acar; “ Amaç fakir fukaranın ucuz imkanlarla çocuklarını belediyenin kreşine göndermesi ama Aliağa’da binlerce çocuk var. 100 kapasite 1170 müracaat. Torpil için gelenin haddi hesabı yok. 360 TL aylık ödeme. Belediye personeline bedava. Ayda 65.000 TL zarar. Tüm fakir fukaraya hizmet etse isterse 650.000 zarar etsin. Bazı öğretmenlere 3 uyarı yaptık siyaset yapmayın diye dedikodu ve siyasetin daniskası devam ediyor. Diğer öğretmenlerimizi tenzih ediyorum. 1 çocuğumuz cezalandırılarak sınıftan çıkarılıyor ve kadın sığınmanın güvenliği çocuğu sokakta yakalıyor. Öğretmeninin Kreşten çıktığından haberi yok. Çocuklar Allah'a emanet. Tutanak tutuluyor uyarı tekrar yapılıyor. İhtiyaç sahibi fakir ailelerin eğitim desteği Milli Eğitimin ve sosyal yardımlaşmanın işi. Temmuz 15'e kadar ailelere haber verilsin diye öğretmenler iş bulsun diye haber veriliyor. Sonuç eğitim için çocuklarımızı teslim ettiğimiz siyasi öğretmenlerimiz eylem yapıyorlar. Hem de 1000 kişi tiyatro seyrederken demokratik hak adı altında insanların tiyatro seyretmelerini engelleyecek akıl tutulması ile” ifadelerine yer verdi.

“DIŞI KİBAR VE DEMOKRAT, İÇİ SİYASİ FİTNE ARKADAŞ”

Açıklamasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ı da sert bir dille eleştiren Başkan Acar, Durmaz’ı fitneci olarak nitelendirdi. Acar; “Değerli Aliağalılar, CHP ilçe başkanı olan dışı kibar ve demokrat, içi siyasi fitne ve eylemci başı arkadaşa sizlerin önünde tekrar sesleniyorum. Önümüzdeki yıllarda daha çok bağıracaksınız. Önümüzdeki yıllarda daha çok eylem yapacaksınız. Önümüzdeki yıllarda daha çok iftira ve yalan söyleyeceksiniz. Ama ben ve ekibim Aliağa halkının ne kadar sırtında yük varsa hepsini alacağız. Ben burada şehr-ül emin olduğum sürece adaletsiz hiçbir uygulamaya,3-5 kişi memnun kalacak, belediye imkânlarından faydalanacak diye sizler eylem yapacaksınız diye, bilip bilmeden siyaset yapacaksınız diye kararlarımızdan vazgeçmeyeceğim. Bir işi yapmadan, bir karar vermeden sosyolojik, ekonomik ve toplumsal hassasiyetleri ölçmeden hiçbir adım atmıyoruz. 83.000 kişinin parasını pulunu ya adaletli bir şekilde harcayacağız ya da özel sektörün işinde olmayacağız. Fakir fukaranın çocukları için elimden gelen tüm yardımı yaparım bununda reklamını yapmam, bugüne kadar yapmadığım gibi” dedi.

“SEN SADECE KONUŞURSUN, İFTİRA ATARSIN”

Özcan Durmaz’a ağır eleştirilerde bulunduğu açıklamasında tavsiyelerde de bulunan Belediye Başkanı Serkan Acar; “Sana tavsiyem madem siyasi öğretmenler isyanda, madem öğrenciler hazır hemen bir kreş açman. Yalnız tüm Aliağa’daki fakir fukara çocukları kabul edebilecek şekilde büyük, fiziki şartları iyi, eğitim kalitesi yüksek, fiyatında 360 TL olsun, birde Belediye personeline bedava olsun. Söz veriyorum sana bende yardımcı olacağım. Ama sadece konuşursun, sadece eylem yaparsın, sadece iftira atar siyasetine yalan katarsın sen. Birde kreşte çocuklara verilen eğitimle ilgili müsait olduğunda gel de birkaç video izleteyim sana, eylem yapan siyasi öğretmenlerin eğitimi nasılmış diye. Aliağa’nın imajını bozmamak adına paylaşamıyorum” ifadelerini kullandı.

“TAKDİR ALİAĞA HALKININ”

Aldıkları bu kararın takdirini Aliağa halkına bıraktığını söyleyen Başkan Acar, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Son söz olarak 14 aydır defalarca uyardığım memur ve işçi kardeşlerim, bugünden itibaren belediyemizin tüm kurumlarında ve birimlerinde siyaset yapanlar, hizmetlerin engellenmesi ve yavaşlatılması için çaba sarf edenler, belediye içerisinden dışarıya asılsız bilgi akışı sağlayanlar, hepiniz birer düdük alın ve eylem nasıl yapılır, nasıl iftira ve yalan siyaseti yapılır diye ilçe başkanının yanına uğrayın. Aliağa halkının huzur ve mutluluğu için çalışan, gecesini gündüzüne katarak sorun çözmeye çalışan, siyasi görüşü ve partisi ne olursa olsun ehliyet ve liyakatinin önüne geçirmeden hizmet eden tüm personelimize huzurunuzda binlerce kere daha teşekkür ediyorum. Takdir Aliağa halkının, hüküm Allah'ındır.” (VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler