131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ÇEVRECİLER KYME İÇİN TOPLANACAK

23 Haziran 2016, Perşembe 06:46

     


Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi, Nemport şirketinin faaliyet yürüttüğü, Kyme Antik Kenti'nin bulunduğu alanda yapılan asfaltlama çalışmalarına yönelik basın açıklamasında bulunacak.

4 bin yıllık tarihi değere sahip olan Kyme Antik Kenti alanında kurulu Nemport şirketi idari binası önünde, bugün saat 11.00'da toplanacak olan çevreciler, geçtiğimiz günlerde tarihi bölgede şirket tarafından arkeolojik araştırma kazı çukurlarının kapatılarak asfaltlanmasına yönelik tepkilerini dile getirecek. Kyme arkeolojik kazı alanında bulunan ve henüz kazılmamış olan bölgede yürütülen inşaat çalışmalarının protesto edileceği basın açıklamasına, çeşitli çevre örgütlerinin yanı sıra Birleşik Haziran Hareketi, Şehir Plancıları Odası, Emekli-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubeleri ve Fikir Kulüpleri Federasyonu Aliağa Temsilciliği gibi demokratik kitle örgütleri de destek verecek.

Daha önce bölgedeki arkeolojik araştırma kazılarında açılan çukurların üzerinin asfaltla kapatıldığını tespit ederek, Nemport şirketi tarafından söz konusu alanda yapılması planlanan inşaat faaliyetlerinin durdurulması için yasal girişimlerde bulunan çevreciler, bugün aynı alanda toplanarak 'Aliağa'nın kültürel yüzü ve geleceği Kyme Antik Kenti özel çıkarlara teslim edilemez' diyecek. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler