131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“KATİLLERİN KİM OLDUĞU BELLİ”

23 Temmuz 2015, Perşembe 11:00

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde basın açıklaması yaptıkları esnada bir canlı bombanın gerçekleştirdiği eylem sonucu yaşamını yitiren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 32 kişi için Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen SGDF üyeleri, Suriye’nin Kobani şehrine yardım götürmek amacıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi bahçesinde toplanarak basın açıklaması yaptıkları esnada alanda bulunan bir canlı bombanın hedefi haline gelmişti. Canlı bombanın üzerindeki bombayı patlatması sonucu alanda bulunan 32 kişi yaşamını yitirmişti. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Suruç’taki bu olayda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla önceki gün saat 19.30’da Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya geldi.

PETROL-İŞ KATILMADI

Suruç’ta yaşamını yitiren 32 kişiyi anma amacıyla düzenlenen, Eğitim- Sen’in organize ettiği basın açıklamasına, Genel-İş, Alevi Kültür Derneği, Büro Emekçileri Sendikası, Emekli- Sen, CHP, HDP, EMEP ve ÖDP üyeleri de destek verdi. Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenlerinden Petrol-İş Sendikası ise basın açıklamasına katılmadı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Aliağa Şube Başkanı Mehtap Akyıldız, “Kobanê’nin Yeniden İnşa çalışmalarına katılmak üzere 197’u İzmir’den olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 330 SGDF’li gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana gelen patlamada onlarca gencin ölüm ve onlarcasının da yaralanma haberi bir kor gibi düştü yüreğimize. Gelecekleri DAİŞ çetelerince karartılan Kobaneli çocuklara umut olmak üzere yola çıkan yeniden inşa sürecine katkı sunmak isteyen, yüreği tertemiz gençlerimize yapılan saldırıların failleri gün gibi ortadadır. DAİŞ çetelerine tırlar dolusu mühimmat sağlayan, bunu kanıtlayan savcılarını zindanlara atan, bu konuda haber yapan gazetecilerini milyonlar önünde tehdit eden anlayışın, bedenine bombayı bağlayan zihniyetten farkı yoktur” dedi.

“KALICI BARIŞ İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ”

Ülkeyi Ortadoğu'nun karanlık savaş alanına çekmek isteyen güçlerin seçimler sonrası savaş çığırtkanlığı yapmasının, halkın çatışma alanlarında kendini kalkan yapmasına rağmen 90’ların çatışmalı ortamını yaratmanın bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük olduğunu vurgulayan Akyıldız; “Ağrıda askeri bile bile çatışma ortamına sürüp şehit haberlerinin gelmesini sağlayarak savaşı toplumsallaştırmak istediğini açık etmiştir. Patlamanın üzerine Adıyaman'da halkın çatışma alanlarında kendini siper etmesine rağmen meydana gelen çatışmada şehit haberinin gelmesi daha karanlık günlerin bizi beklediğinin habercisidir. Bir canımızın daha gitmesine tahammülümüz kalmadı. 5 hazirandan bu yana meydana gelen patlamalar, bölgeden gelen çatışma haberleri Ortadoğu'nun savaş çukuruna ülkemizi çekmek isteyenlerin planlarının birer parçasıdır. Biz Emek ve Demokrasi güçleri olarak ülkemizde ve Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması için alanlarda olacağız” diye konuştu.

“EMNİYET ÖNLEMLERİNİN ALINMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Akyıldız, katillerin de, bu ortamı hazırlayanların da belli olduğunu ifade ederek AK Parti’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü söyledi. Akyıldız açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı; “Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. Ne yazık ki, Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Kobaneli çocuklara oyuncak götüren onlarca güzel çocuk içinde 4 tıp öğrencisi,6 hukuk öğrencisi,6 sosyoloji öğrencisi,8 psikoloji öğrencisi vardı. Bu saldırılarda ölenlerin çoğunun başından beri Rojava Devrimini destekleyen ESP sempatizanı gençler olması da tesadüf değildir. Emniyet önlemlerinin alınmaması da düşündürücüdür. Devrimci dayanışmayı hedef almış bu katliamı kınıyoruz. Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız. Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz. En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Mehtap Akyıldız’ın basın açıklamasını okumasının ardından 5 dakika oturma eylemi yapan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (VOLKAN GÜNDÜZ-EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler