131019098
19 Mart 2024, Salı

FOÇA TURİZM FAKÜLTESİNİ KAYBETTİ

23 Ekim 2020, Cuma 06:54

     


İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Yönetim Kurulu fakültenin Buca’da bulunan Tınaztepe Kampüsüne taşınması kararı aldı. Taşınma kararına ilçedeki yurt sorunu, konaklama, altyapı ve ulaşım imkanlarının yetersizliği gerekçe gösterildi.

Bakanlar Kurulunun 20 Eylül 2008 tarihli kararıyla İzmir’in Foça İlçesi’nde Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2009 yılında eğitime başladı. 11 Mart 2010 tarihinde “Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu“ adını aldı. 26 Ağustos 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kapatıldı. Yerine Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi kuruldu. Fakülte’nin 2020-2021 öğretim yılı itibariyle (5 Profesör, 2 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, 4 Araştırma Görevlisinden oluşan akademik kadrosu, 21 İdari personeli olmak üzere) toplam 35 akademik ve idari personeli ve 400 öğrencisi bulunuyor.

ÖĞRENCİ YURDU 15 GÜN İÇİNDE BOŞALTILSIN

Kurulduğu tarihten beri; bir turizm kenti olan Foça’ya bilimsel çalışmaların yanısıra, sosyal ve ekonomik katkıları da bulunan ve hayırsever işadamı Reha Midilli’nin yıllar süren çabaları ve büyük maddi desteği ile hayat geçirilen fakültenin yönetim kurulu 21 Ekim 2020 tarihinde ilçeden taşınma karar aldı. Taşınma gerekçesinde Foça Bağarası Mahallesi’nde bulunan Dokuz Eylül Reha Midilli Öğrenci Yurdu’nun Foça Belediyesi tarafından 15 gün içinde boşaltılmasının talep edildiği, öğrencilerin ilçedeki konaklama, altyapı ve ulaşım imkanlarının yetersizliğine yönelik şikayetlerinin bilindiğine dikkat çekildi. Fakülte Yönetim Kurulu bildirisinde; “ Üniversitemizin Foça/Bağarası mevkiinde bulunan Dokuz Eylül Reha Midilli Öğrenci Yurdu’nun Foça Belediyesi tarafından 15 gün içerisinde boşaltılması talep edildiği tarafımıza bildirilmiştir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 400 öğrenci ve 35 personelle hizmet veren Fakültemize Foça ilçesinin sit alanı olmasından dolayı yeni bina yapımına izin verilmemektedir. Bu gelişmeler doğrultusunda, Fakülte Yönetim Kurulu tarafından daha iyi alt yapı koşullarına sahip, Foça’ya kıyasla konaklama ve ulaşım alternatiflerinin olduğu Üniversitemiz Tınaztepe Kampüsünde uygun bir binaya hızla taşınılması yönünde karar alınmıştır. Bahar döneminde yüz yüze eğitimin söz konusu olabileceğinden hareketle gerekli hazırlıkların yapılabilmesi ve öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacı ile taşınma süreci başlatılmıştır.” denildi. Büyük uğraşılarla kazandırılan okulun taşınması ilçede üzüntüyle karşılandı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler