131019098
19 Mart 2024, Salı

‘HAK DOSTUM HAK’ ALİAĞA’DA SAHNELENECEK

23 Kasım 2015, Pazartesi 06:43

     


Aliağa Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Hak Dostum Hak’ adlı tiyatro oyunu Aliağa’da sahne alacak.

Senaristliğini Eray Yasin Işık’ın yönetmenliğini ise Burak Altay’ın yaptığı oyun İstanbul Meydan Sahnesi tarafından sunulacak. İki perdelik müzikli güldürü oyununun oyuncu kadrosunda seksenler dizisinin sevilen oyuncuları Hacı Ali Konuk, Hakan Bulut, Eray Yasin Işık, Ali Fuat Pekzeren’in yanı sıra güzel oyuncu Yasemin Balık yer alıyor. Bin sekizyüzlü yılların İstanbul'unda, Gedikli Paşa'da bir tiyatroda perde açıp, günümüze kadar değişen eğlence ve tiyatro tarihinin anlatıldığı oyunda, Türk tiyatrosunun yaşadığı üç darbe ile oluşan değişim, izleyicinin farklılaşan eğlence anlayışı, geleneksel bir üslupla anlatılıyor.

Bir tiyatro binasının gördüğü darbeler, yangınlar, çeşitli saldırılar sonucu, bazen ismini değiştirerek, bazen içeriğini değiştirerek ama bir şekilde ayakta kalabilme hikayesi izleyiciye komedi türü ile aktarılıyor. Oyuncular; seyirciyi, Türk Tiyatrosu ile tanıştırıp sevdirmeye çalışırken; bunu şarkılı türkülü ama bol bol mizahlı bir oyunla sunuyor.

28 Kasım Cumartesi günü Aliağa Tüpraş Halk Merkezi’nde saat 20.30’da tiyatro severler ile buluşacak olan oyunun bilet fiyatları 5 TL olarak belirlendi. Aliağalılara kahkaha dolu bir akşam yaşatacak olan ‘Hak Dostum Hak’ oyununu izlemek isteyenlerin biletlerini ASEV gişelerinden temin edebileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler