131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞA'DA ERMENİ OLAYLARI TARTIŞILDI

24 Şubat 2015, Salı 10:00

     


DSP İzmir İl Başkanlığı, düzenlediği konferansta ermeni meselesini masaya yatırdı.Konferansa; Prof. Dr. Ergün Aybars ve Tarihçi Ahmet Gürel konuşmacı olarak katıldılar.Konferansın açılışında konuşan DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, 2002 yılında bu ülke hukukun üstün olduğu, basının özgür olduğu, eğitimin anlaşılabilir ve okunabilir olduğu, kadının son derece özgür olduğu bir ülkeydi. Ama 12 yılda ülkeye ne kadar çok şey yaptıklarını söyleyenler, ülkeyi ne kadar geri götürdüklerinin eminim ki farkındalar. Onlar farkında değilse bile bizlerin görevi onlara bu farkındalığı hissettirebilmek" dedi.

DSP İzmir İl Başkanlığı, "1915 Ermeni Olayları ve Nedenleri" isimli konferans düzenlendi. Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe'nin de katılımıylagerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Ergün Aybars ve Tarihçi Ahmet Gürel konuşmacı olarak yer aldı. 2015 yılının Ermeni Olayları'nın 100. yılı olması sebebiyle düzenlenen konferansta konuşan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "Bugünkü çalışmamızda bir siyasetçinin geçmişi bilmesiyle geleceği kavrama arasında bir özdeşleştirme kurmaya çalıştık. Ve bu manada da kendi alanlarının duayenleri olan değerli hocalarımızla beraber yola çıktık. Yola çıkarken de onlarla hiçbir iç ve dış muhasebemiz de olmadı. Tarihi olduğu şekliyle objektif anlamak, geçmişi ona göre yargılamak ve geleceği ona göre kurgulamak üzere yola çıktık" dedi.
DSC_0025
"BUNDAN YAKLAŞIK 12 YIL ÖNCE BU ÜLKEDE TERÖRÜN EMARESİ OKUNMUYORDU"
Son dönemde yaşanan olaylarla artık sadece tarihsel açıdan değil toplumun sosyolojik ve psikolojik olarak da toplumun bir gözden geçirilmesi gerektiği belirten Karakülçe, "Bundan yaklaşık 12 yıl önce bu ülkede terörün emaresi okunmuyordu. Bu ülke birbirine saygı duyan, kadına şiddet uygulamayan bir memleketken bugün bir bakıyoruz ki birbirimize saygıyı sevgiyi unutmuşuz. Bir diğer yarımız olan kadının erkeğe, erkeğin kadına bakışını farklı boyutlara taşıyan bir ülke haline gelmişiz. Tüm bu olgulara bakarken içimizin sızlamaması ve bunun için çalışıp siyaset geliştirmemek elimizde değil. Aksine biz bu siyaseti geliştirdik ve 1999 ile 2002 yılları arasında bu ülke hukukun üstün olduğu, basının özgür olduğu, eğitimin anlaşılabilir ve okunabilir olduğu, kadının son derece özgür olduğu bir ülkeydi. Ama 12 yılda ülkeyi ne kadar çok şey yaptıklarını söyleyenler ülkeyi ne kadar geri götürdüklerinin eminim ki farkındalar. Onlar farkında değilse bile bizlerin görevi onlara bu farkındalığı hissettirebilmek" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ergün Aybars ve Tarihçi Ahmet Gürel ise yaptıkları konuşmalarda; Ermeni meselesinin geçmişinden söz ederek, 1915’de neler olduğunu ve daha sonra Ermeni Diasporasının izlediği siyasetle ülkemizin içine düştüğü açmazların neden ve sonuçlarından ayrıntılı bir şekilde anlattılar.

Haber:Nezehat AVCI






 
Son Eklenen Haberler