131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ALKUD İLE YÖN BULDULAR

24 Şubat 2015, Salı 10:00

     


Aliağa Arama, Kurtarma ve Eğitim Derneği (ALKUD), ilk etkinliği olan oryantiring (Harita okuma ve yön bulma) eğitimini gerçekleştirdi.

Dün saat 13.00'da Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Tesisleri Sinema Salonu'nda gerçekleştirilen oryantiring teorik eğitimin sunumunun Oryantiring Antrenörü Özgür Güvercin yaptı. Güvercin katılımcılara, oryantiring sporunda kullanılan örnek parkurları göstererek, bu parkurlarda yer alan işaret ve renklerin ne anlama geldiği anlattı.

DURAN,''ORYANTİRİNG İLE MİLLİ SPORCU OLMAK ÇOK KOLAY''
Konferansta konuşan Yakamoz Gençlik Spor Kulübü kurucusu ve Oryantiring Antrenörü Suray Duran, az bilinen oryantiring sporu ile milli sporcu statüsüne erişmenin diğer sporlara göre daha kolay olacağının altını  çizerek, ailelere seslendi,''İleride Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'nu hedefleyen çocuklarınızın milli sporcu kontenjanından faydalanarak üniversiteye girmesi ve bu anlamda burs alabilmeleri noktasında avantajlı olacaklarını bilin.''

DURAN, ''ORYANTİRİNG DOĞADA SATRANÇ OYNAMAKTIR''
Duran konuşmasının devamında,'' Oryantiring doğada satranç oynamak olarak tanımlanabilir, sporcular yaptıkları tüm hamleleri kendileri karar verdikleri için parkuru en kısa zamanda bitirebilmek de onların elinde. Harita okuma eğitimini verdiğimiz sporcuları parkurla baş başa bırakıyoruz. Ayrıca  oryantiring sporu sayesinde kişiler, haritalar yardımı ile araziyi en güvenli şekilde tanıma imkânına sahip olabiliyor'dedi.
2
Yaklaşık 1 buçuk saat süren sunumun ardından katılımcılar, eğitim parkuru olarak hazırlanan Zeytinli Park'a gitti. Parkurun tanıtımını harita üzerinde Oryantiring antrenörü Suray Duran yaptı.

Daha sonra yaşları 9-15 arası değişen 14 öğrenci ve 1 yetişkinin katıldığı oryantiring yarışması düzenlendi. A1, A2 isimli ve Zeytinli Park'a ait iki ayrı haritada belirlenen 7 farklı hedefe ulaşmaya çalışan sporcular kıyasıya mücadele etti. Başlangıç ve bitiş noktasının Engelsiz Cafe Park olduğu yarışmada Efe İlkem Tunca, Yaren Kokulu ve Berk Biçer dereceye girerek madalya sahibi oldular.

İNCELER, ''ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK''
Etkinlik sonrası konuşan ALKUD Başkanı İlkin İnceler, ''Oryantiring, Dünya'da bir çok ülkede bilinen ve uluslararası yarışmaların Türkiye'de dahi düzenlendiği bir spor. Ülkemizde de filizlenmeye başlayan Oryantiring'i Aliağa'da tanıtmak için ALKUD olarak kolları sıvadık ve ön eğitim sonrası bu sporu uygulamalı olarak gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de farklı konularda olmak üzere eğitimlerimizi hem teorik hem uygulamalı olarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Haber: Tarık DEMİR






 
Son Eklenen Haberler